Țara ceasurilor: 65% din exporturile Elveției sunt susținute de industria orologieră

Swiss Watch

Text: Robert Stan

Mai mult chiar decât atât, creșterea de anul trecut – e drept, redusă – a exporturilor de ceasuri elvețiene pare să fi plasat valoarea totală a acestora la ceva mai mult de 21 mld. CHF (20,5 mld. euro). Spunem pare pentru că cifra menționată este o estimare în baza valorii realizate în primele 11 luni ale lui 2014, datele finale fiind disponibile în cursul lunii februarie.

Poate părea o sumă astronomică – mai ales dacă avem în vedere că este egală cu cifra de afaceri a tuturor celor peste 10.300 de firme cu capital german din România. Asta ca să avem un termen de comparație. – însă este limpede că estimarea având la bază cifrele date publicității de Federația Industriei Producătoare de Ceasuri din Elveția (FHS) este foarte aproape de realitate și reprezintă echivalentul a circa 4 milioane de ceasuri.
Conform datelor FHS, principala piață de desfacere a ceasurilor elvețiene este Hong Kong, cu o valoare de 3,8 mld. CHF, urmată de SUA (2,2 mld CHF) și China (1,3 mld CHF). Alte state importante pentru exporturile industriei elvețiene a ceasurilor sunt Japonia, Italia, Germania, Singapore, Franța, Emiratele Arabe și Marea Britanie.

Cele mai noi aparitii din revista TEMPORIS și de pe site-ul temporis.ro le puteți găsi accesând pagina noastră de Facebook.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322