Richard Mille a creat pentru Rafael Nadal un ceas cu carcasă din quartz ultrauşoară

Richard-Mille-RM27-02-quartz-tpt-watch-8

Text: Alex Buţu

Când Rafael Nadal a început să poarte ceasuri Richard Mille în timpul meciurilor de tenis şi să nu îi fie afectate performanţele, a devenit evident că orologierul elveţian a înţeles cum să construiască ceasuri cu adevărat potrivite pentru sportivi. De altfel, Rafael Nadal ceruse un ceas care să fie ca o „a doua piele”. Iar Richard Mille a livrat.

Experienţa acumulată a condus la crearea noii ediţii limitate Richard Mille RM 27-02 Tourbillon Rafael Nadal. Acest ceas inovează prin folosirea quartz-ului în construirea sa.

600 de straturi de quartz de numai 45 de microni grosime formează rama superioară a carcasei şi spatele acesteia. Aceste straturi sunt acoperite cu o răşină albă special creată pentru acest ceas şi sunt la rândul lor aşezate între straturi de carbon. Felul în care sunt tăiate aceste straturi crează un model asemănător cu cel ce poate fi văzut la tăierea lemnului.

Un alt aspect interesant este că placa de pe spatele ceasului este şi placa calibrului cu tourbillon.

La fel de spectaculoase sunt şi braţele din titan de grad 5 care susţin mecanismul scheletonizat.

Richard-Mille-RM-27-02-Tourbillon-Rafeal-Nadal-4

Richard Mille a apelat la Swiss NTPT (North Thin Ply Technology), o companie specializată în această tehnologie de producere a materialelor pentru motorsport şi diverse industrii.

Doar 50 de exemplare Richard Mille RM 27-02 Tourbillon Rafael Nadal vor fi manufacturate, fiecare având un preţ de 777.000 de euro.

Richard-Mille-RM27-02-rafael-nadal-2

Richard-Mille-RM27-02-rafael-nadal-3Richard-Mille-RM27-02-quartz-tpt-watch-2

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322