Reportaj în exclusivitate națională – Chronoswiss se mută în Lucerna

Gert Rudiger Lang, fondatorul lui Chronoswiss este un neamț din Munchen care a pornit o manufactură cu un nume „greșit”- după cum mulți au spus-o- pentru simplul motiv că nu avea sediul în Elveția! Însă noii propietari, Eva și Oliver Epstein au luat decizia istorică de a muta toate operațiunile la Lucerna, frumosul oraș din Elveția. Mai mult, aceasta a fost deschisă chiar în centrul orașului într-o clădire istorică pe Lowenstrasse nr 16a, rebotezată „Haus of Chronoswiss”. Primarul orașului, prezent la inaugurare s-a declarat onorat de alegerea Lucernei și a acceptat noua denumire a clădirii care va intra în toate ghidurile turistice. Mândria primarului este normală. Chronoswiss este primul maison orologer care are sediul în Lucerna.

Chronoswiss

Cu ocazia lansarii, două serii limitate au fost prezentate. Ambele au ca sursă de inspirație Leul din Lucerna, un simbol al orașului. Sirius Lion Edition vine în 100 de piese din oțel și 30 de piese în aur roz. Cadranul are capul de leu aplicat folosind un email fosforescent. La ora 4 apare cifra „16a” în roșu, o aluzie la nr de stradă al Casei Chronoswiss. Însă marea surpriză a lansării a fost lansarea unei piese unice menită să fie vândută la o licitație on-line organizată de celebra casă de licitații Antiquorum, care organizează anual și licitația „Only watch” în Monaco. De altfel, de aici a venit și ideea, după succesul de anul trecut când un ceas Chrnoswiss a adunat puțin peste 50.000 CHF.

Dan Vardie, Lucerna, Elveția

Citiți întregul reportaj, cu multe informații exclusive de la fața locului, în numărul 32 al revistei TEMPORIS, pe piață din luna septembrie.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322