Anthony de Haas Lange

Odiseea lui Lange

Cu ocazia salonului virtual Watrches & Wonders 2020, Anthony de Haas, Directorul de creație al casei A. Lange & Sohne și membru al „TEMPORIS Hall of Fame”, ne-a acordat un interviu în exclusivitate mondială. Am vorbit despre „ODYSSEUS”, cea mai „cool” piesă Lange, prima linie Sport a casei germane și primul ceas cu curea din cauciuc!

Anthony de Haas Lange

„Mulți dintre colecționarii noștrii care au mai multe piese Lange, mi-au spus că își doresc un ceas de vacanță, că ar vrea să nu mai fie nevoiți să își ia Royal Oak-ul în vacanță!” ne spunea cu umor Tony în cursul acestui interviu excepțional. O discuție nu doar deschisă și lipsită de orice prejudecăți corporatiste dar și onestă despre ce este noul Odysseus și ce vrea să însemene pentru casa germană.

„Știu foarte bine de categoriile TEMPORIS Awards și înteleg dilema de clasifcare a noului Odysseus, fie ca „Everyday watch” fie ca „Holiday watch”. După părerea mea este mai degrabă un ceas de vacanță. Dar care poate fi purtat zi de zi, cum de altfel sunt cele mai multe din ceasurile Lange!” Sigur, aici nu am putut fi de acord cu Tony, puțini pot purta zilnic o piesă de 3-400.000 Euro la mână! Executivul olandez a admis că a trebuit un pic de curaj să propună o curea de cauciuc – de neimaginat până acum. Dar de ce cauciuc și nu silicon, care are mai multe calități? „Am ales o curea din cauciuc natural care am testat-o si este foarte bună. Însă testăm și alte soluții sustenabile. Spre exemplu avem o curea făcută din coji de măr! Suntem la începutul testelor și vom vedea… că nu vrem ca cineva să cumpere o asemenea curea care –eventual-după două săptămâni să se rupă!”

Odysseus are numeroase premiere despre care Tony ne-a vorbit pe larg în interviul nostru. De la balancierul original și folosirea unei punți în locul celebrei „balance cook” și până la alegerea complicației „ big digital day- date” comandată de două butoane integrate în carcasă în jurul coroniței. O complicație marca Lange dar total „străină” de un ceas Sport! Mult mai potrivit pentru un ceas sport ar fi fost un chronograf! „Eu apreciez mult TEMPORIS și felul cum sunt adresate întrebările. Să ne gândim, cele 2 butoane integrate în carcasă, oare ce ar putea comanda ele?” afirma enigmatic Tony care practic ne-a dezvăluit că următoarea versiune Odysseus va fi un chronograf, o versiune care va fi prezentată la o dată ulterioară. De altfel, Tony ne-a confirmat, cele mai multe noutăți au fost amânate datorită crizei COVID 19.

Primul ceas sport din colecția Lange vine la un preț: € 39,500. Dar cum spunea și Tony, „Lange este o marcă dedicată colecționarilor”!

Cealaltă noutate prezentată de Tony este ZEITWERK MINUTE REPETITION o serie limitată în aur alb cu cadran albastru. La 5 ani de la prima ediție, actuala serie limitată are exact același mecanism. Atunci care este diferența? „Mulți spun că sunetul unui minute repeater din platină este cel mai pur. Așa este, dar este și mai puțin audibil. Sunetul unui minute repeater din aur alb este mai puternic dar mai gros, mai basic. Este o chestiune de gust, de ureche muzicală, de ce îți place mai mult!” Noua versiune în aur alb are prețul de € 449,000.

Interviul excepțional cu Anthony de Haas, va putea fi citit integral doar în următorul număr din revista TEMPORIS prevăzut să apară pe piață la începutul acestei veri – dacă și coronavirusul ne va da voie, desigur!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322