Audemars Piguet prezintă ceasul imaginat de Michael Schumacher

Audemars-Piguet-Royal-Oak-Concept-Laptimer-Michael-Schumacher-1

Text: Alex Buţu

Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher încorporează primul calibru dezvoltat de Audermars Piguet la cererea unui ambasador al său. În 2010 Michael Schumacher a întrebat inginerii Audemars Piguet dacă pot crea un ceas care măsoară timpii de parcurgere a mai multor ture de pistă succesive.

Michael Schumacher nu a dorit acest ceas pentru a-l purta în timpul cursei, ci pentru a face măsurători de pe marginea pistei, fiindu-i de ajutor în a explica piloţilor tineri cum poate fi îmbunătăţit timpul pe tură.

Audemars-Piguet-Royal-Oak-Concept-Laptimer-Michael-Schumacher-3

Astfel a luat naştere calibrul 2923 cu întoarcere manuală. Acesta este compus din 413 componente mecanice, lucrează la o frecvenţă de 4Hz, iar funcţia sa “laptimer” este una inovatoare.

Ceasul are două ace pentru măsurarea secundelor, fiecare putând fi controlat independent de la butoanele de pe lateralul carcasei. Astfel se poate nota timpul unei ture, sau se poate păstra aceasta drept reper, în timp ce măsurarea următoarei ture are deja loc.

Ca şi un monopost de Formula 1, Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher este manufacturat din materiale ultrauşoare. Carcasa cu diametru de 44 mm este din carbon şi ceramică. Rama superioară este din titan şi încadrează ecranul din safir care nu reflectă lumina. Se evită astfel efectul de orbire, un aspect important pentru piloţi. Nu în cele din urmă, pentru a fi în ton cu statutul marelui campion, butoanele şi coroana ceasului sunt din aur roz de 18 carate.

Vor fi produse 221 de exemplare ale acestui model special, exact cât numărul de curse de Formula 1 în care Michael Schumacher a obţinut puncte.

Audemars-Piguet-Royal-Oak-Concept-Laptimer-Michael-Schumacher-5

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322