Zenith Heritage Pilot Café Racer – Legătura dintre avioane şi motociclişti

Zenith Heritage Pilot Café Racer este ultimul ceas de pilot al producătorului elveţian, care împlineşte à la carte cerinţele pentru o astfel de piesă: numerale arabe supra-dimensionate, indicatori specifici faţetaţi şi, nu în ultimul rând, forma de ceapă coroanei. Numai că de această dată, maşina care a inspirat acest ceas nu are aripi, e condusă şi nu pilotată, iar cerul este înlocuit cu asfaltul.

 

11.2430.406921.C773 9

Café Racer a însemnat înainte de toate o motocicletă hibrid, de la care a pornit o adevărată mişcare socială a tinerilor birtanici din anii 60 ai secolului trecut. Purtând jeans şi jachete de piele, frecventând barurile cu băuturi alcoolice şi tonomate cu muzică, generaţia lor a lansat acest curent. Conduceau motociclete uşoare, dar pe care se stătea incomod, iar gloria a rămas înscrisă în istorie.

Mecanismul El Primero 4069 oferă 50 de ore de funcţionare, dar carcasa nu este deloc uşoară.  Cu 45 mm diametru şi 14,25 mm grosime, ceasul este completat în look-ul plin de personalitate de două butoane ale cronografului bine proporţionate, cu cadranele aferente bine închegate în designul general. Cele două cadrane subliniază ideea de forţă a întregului cadran, micile accente de portocaliu de pe inelul exterior accentuînd aspectul general puternic. Oţelul a fost tratat pentru un efect de patină, asemănător modelului de anul trecut: Type 20 Extra Special Bronze. Preţul va în jur de 6.000 de euro, cam cu 450 mai puţin decât modelul precedent. Poate că elementele motociclistice nu sunt chiar atât de prezente sau de evidente, dar Zenith Heritage Pilot Café Racer rămâne o propunere plină de farmec, care evocă o subcultură cu impact şi astăzi pentru fanii universului retro. (Text: Andrei Dimulescu Foto: Zenith)

11.2430.406921.C773 4

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322