VCXO Ox One – Ceas mecanic cu sincronizare GPS

Brandul VCXO, recent înființat vrea să atragă atenția cu un ceas mecanic, dar care își poate ajusta automat ora în funcție de datele sateliților. Mecanismul TT-738, cu întoarcere automată, a fost produs de Swiss Technotime SA, un furnizor independent, și rulează la 28.800 vph, în condițiile în care oferă o rezervă de putere de cinci zile și cronograf cetificat COSC.

VCXO-OX-One-Mechanical-GPS-Watch-pink-gold art1

La ora 9 observăm un buton stilizat, numit Magic Button. Apăsarea lui activează modului GPS, care primește informațiile de la sateliți. Apoi, un mic motor ajustează automat timpul afișat de ceas. În dreptul orei 3 este present un alt buton, nu o coroană clasică, al cărui singur scop este de a permite întoarcerea mecanismului, nicidecum reglarea orei, care se face doar prin datele furnizate de GPS.

VCXO-OX-One-Mechanical-GPS-Watch-pink-gold art2

 

În cazul în care mecanismul rămâne fără energie, la activarea modului GPS, alimentat de o baterie, ora este setată prin apăsarea Magic Button și chiar dacă nu există semnal de la sateliți, este afișat timpul corespunzător ultimei poziții cunoscute. VCXO Ox One are un preț de bază de 7.000 euro, dar cei care doresc versiunea din aur roz, cu producția limitată la 25 de exemplare, trebuie să plătească aproape 32.000 euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322