Valbray EL1 Chrono – ediție specială Leica

Valbray împreună cu Leica Camera AG prezintă un nou ceas, EL1 Chrono, care omagiază cei 100 de ani ai producătorului de camere foto. Ceasul este un chronograph construit din titan și vine cu diafragma Oculus, acesta fiind și elementul care i-a dat ideea CEO-ului Leica să inițieze această colaborare.

Bezelul rotativ închide sau deschide simetric diafragma formată din 16 lame subțiri. În poziția închis, EL1 Chrono afișează doar funcțiile de bază ale unui ceas, ora și minutul. Când diafragma este deschisă, apare și chronograph-ul.

Valbray art1

Cele patru elemente albe de pe bezel amintesc de grafica obiectivelor Leica. Dealtfel și numele ceasului, EL1, vine de la Ernst Leitz, unul dintre fondatorii brandului german. Mecanismul Valjoux, automatci, poate fi admirat prin geamul de cristal safir din care este confecționat capacul spate.

Valbray va produce acest ceas în doar 100 de exemplare, 50 din titan și 50 cu tratament DLC (Diamond-like Carbon). Adresabilitatea este către colecționari și, în general, către cei pasionați atât de ceasuri, cât și de fotografie.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322