Vacheron Constantin Metiers d’Art Florilege – Inspirație botanică

Aceste opera de artă în miniatură debordează de realism și aduc un tribut feminismului, spune casa elvețiană. Sursa de inspirație o reprezintă naturalismul și ilustrațiile artistice britanice din secolul al XIX-lea, celebre la acel moment, care surprind frumusețea florală în elementul ei.

Florilège 2nd Edition

Pentru a realiza cadranele celor trei noi modele, Vacheron Constantin a adus împreună cei mai buni artizani ai vechilor tehnici de decorare prin cam toate procedeele cunoscute. De exemplu, maestrul în tehnica guilloche pornește de la desenul fin al contururilor care formează între 45 și 73 de zone care să fie decorate, în funcție de model. Cea mai mică greșeală duce la reluarea întregului process, începând cu desenul. Procedeul este foarte important pentru că sublinizaă textura florilor și subtilitatea umbrelor.

Florilège 2nd Edition

Bezelul fiecărui ceas conține 60 de diamante baguette-cut (1,40 carate) la cele cinci exemplare care sunt destinate doar boutique-urilor Vacheron Constantin și 64 de diamante rotunde (0,89 carate) pentru cele 20 de ceasuri care formează colecția principală.

Acest trio de inspirație florală este echipat cu calibrul 4400, cu întoarcere manual, care poate asigura o rezervă de putere de 65 de ore. Carcasa cu diametrul de 37 mm este din aur alb de 18k, iar cureaua este din piele de aligator.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322