Vacheron Constantin Collection Excellence Platine

Spre deosebire de aurul de 18k a cărui puritate este de 75%, platina are un nivel de puritate de 95% și provine din doar câteva situri de exploatare. De asemenea, platina are o rezistență deosebită și este la mare căutare printre cunoscători și colecționarii de ceasuri.

Vacheron Constantin arrt1

Cele două noi ceasuri adăugate colecției Excellence Platine sunt Traditionnelle Day-Date and Power Reserve și Traditionnelle World Time. Primul ceas mizează pe eleganța clasică a cadranului aerisit, cu diametrul de 39,5 mm. Calibrul 2475 este unul cu întoarcere automată, conceput și produs de Vacheron Constantin. Atât ceasul, cât și mecanismul a primit certificarea Hallmark of Geneva.

Al doilea ceas care intră în această colecție este Traditionnelle World Timer, o piesă destinată călătorilor care trebuie să știe în permanență cât mai multe fuse orare. Vacheron Constantin a lansat primul astfel de ceas în 1932, mecanismul fiind și atunci suficient de performant pentru a putea afișa simultan ora a 31 de orașe din lume. Constant dezvoltat, calibrul 2460 WT poate arăta acum ora din 37 de orașe importante din lume.

Vacheron Constantin arrt2

Ambele ceasuri sunt realizate integral din platină, așa cum sugerează și inscripția PT950 plasată între orele 4 și 5. Carcasa, cadranul, coroana și catarama curelei sunt din platină prelucrată cu mare finețe pentru a atinge cele mai înalte standarde independente de calitate. Regula pentru colecția Excellence Platine este ca nici un ceas să nu fie produs în mai mult de 150 de exemplare. Cele două noi piese sunt chiar mai rare, pentru că fiecare va fi produs în doar 100 de unități.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322