Urwerk UR-110 iese din producţie cu ediţia finală EastWood

Text: Alex Buţu

ur110_Red_EbonyLow_1 Crop

Orologierul Urwerk se distinge prin ceasuri cu design exotic şi complicaţii variate. Şi doreşte să-şi menţină statutul exotic limitând producţia anuală la 150 de ceasuri de mână. Pentru a face acest lucru trebuie să renunţe la unele modele. De data acesta colecţia 110 este cea care a ajuns la final.

Însă Urwek a pregătit o ultimă ediţie specială menită să ofere o ieşire din scenă cu mult stil. Altfel nici nu se putea, dacă ne gândim că ceasul UR-110 este emblematic pentru Urwerk fiindcă a câştigat titlul Best Design Watch pentru aspectul său deosebit, la ediţia din 2011 a prestigiosului Grand Prix d’Horlogerie de Genève.  Ediţia finală denumită Eastwood este compusă din modelele Maccasar Ebony şi Red Ebony, a căror nume face referire la tipul lemn (ebonită) din care este făcută rama amplasată în jurul cadranului. Efectul de stil este cu atât mai puternic cu cât

Urwerk a apelat la Timothy Everest, unul dintre cei mai apreciaţi croitori de costume bărbăteşti din Ţara Galilor, pentru a crea două modele de curea textilă. S-a folosit materialul în carouri tweed, un preferat ale păturii înalte din societatea britanică. Unul dintre modelele de tweed din lână pe care Urwerk  le-a încorporat în designul curelei ceasului a fost tema tipică Prinţului Ţării Galilor purtată originar de Ducele de Windsor. Împreună cu ornamental de lemn, tweed-ul crează o aura clasică în jurul aspectului exotic al cadranului. Acesta afişează indicatoare pentru Zi şi Noapte şi pentru intervalul de schimbare a uleiului, pentru a semnala când este timpul pentru service. În carcasa de titan de gradul 5 se află un calibru cu întoarcere automată. Acesta animează trei sateliţii care indică ora şi care se trec succesiv de-a alungul gradajului pentru minute aflat în dreapta cadranului. Secundele sunt indicate într-un afişaj separate, în stânga cadranului. Pe spatele ceasului se pot vedea cele două turbine care reglează constant funcţionarea calibrului.

ur110Eastwood_03Low

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322