Afișaj Retrograd Nayuta Shinohara

Un japonez a câștigat premiul de excelență Walter Lange

A zecea ediție a competiției „Walter Lange Watchmaking Excellence Award” și-a desemnat în această lună câștigătorul. Japonezul Nayuta Shinohara a realizat cel mai interesant afișaj retrograd.

Afișaj Retrograd Nayuta Shinohara

Un juriu format din Anthony de Haas – director de dezvoltare al A. Lange & Söhne, Peter Plassmeyer – director al Royal Cabinet of Mathematical and Physical Instruments din Dresden și jurnaliștii Gisbert L. Brunner și Peter Braun a decis în acest an atât finaliștii cât și câștigătorul competiției „Walter Lange Watchmaking Excellence Award”.

Având ca temă proiectarea și dezvoltarea unui afișaj retrograd, competiția din acest an a fost câștigată de japonezul de 25 de ani Nayuta Shinohara de la Hiko Mizuno College of Jewelry din Tokyo. Pe lângă prestigiosul titlu el a încasat și un cec în valoare de 10.000 de euro.

Având în vedere că afișajul retrograd presupune existența unui cadran pe care indicatoarele se mișcă pe un arc gradat și revin automat la poziția inițială după parcurgerea acestuia, soluția găsită de Nayuta Shinohara a fost apreciată mai ales pentru că mecanismul prezenta o mișcare lentă. Totodată, ingeniozitatea japonezului a fost apreciată și la capitolele originalitatea și noutatea ideii, funcționalitatea acesteia, calitatea tehnică și atractivitatea estetică a implementării.

Alte două proiecte au impresionat juriul prin soluțiile ingenioase, dovadă a faptului că măiestria în domeniul ceasornicăriei de top este un izvor nesecat care continuă să dea naștere unor noi maeștriî. Mecanismele care au concurat până în final cu cel al lui Nayuta Shinohara au fost realizate de finlandezul Atte Pirttijärvi de la The Finnish School of Watchmaking din Espoo și de Lukas Strassberger, un tânăîr austriac de doar 17 ani, elev la Technical College din Karlstein.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322