Ulysse Nardin Stranger – Spirit motivaţional

Only Watch Stranger 1 large

Text: Alex Buţu

Ediţia din acest an a licitaţiei Only Watch va fi găzduită în Geneva şi  va strânge fonduri dedicate cercetărilor care caută remedii pentru distrofia musculară. Iar marii orologieri s-au aliat cauzei prin crearea unor ceasuri care nu etalează doar măiestrie tehnică, ci şi spirit motivaţional.

Exemplu este Ulysse Nardin Stranger. Odată la fiecare oră, sau oricând la comanda purtătorului, ceasul va interpreta celebra melodie“We are the champions”, scrisă de Freddy Mercury, magnetizantul solist al trupei Queen. Această piesă a devenit în timp unul dintre cele mai cunoscute imnuri dedicate victoriei. Astfel, creaţia lui Ulysse Nardin este mai mult decât un ceas sau o cutie muzicală, ci o portavoce care transmite un mesaj puternic şi motivaţional celor care luptă cu teribila afecţiune.

Only Watch Stranger 3 large

Patrick Hoffmann, CEO-ul Ulysse Nardin, a declarat: “Asociaţia din Monaco împotriva Distrofiei Musculare luptă pentru o cauză impresionantă şi este condusă de campioni, pentru campioni. Acest motto ne-a inspirat să realizăm ceasul Only Watch Ulysse Nardin Stranger care cântă melodia We are the champions”.

Mecanismul muzical al ceasului se distinge în designul acestuia, lamele sale fiind vopsite în roşu. Acestea sunt evidenţiate contrastând cu cromatica neagră a carcasei de 45 mm executată din titan şi cadranul din antracit.

Ceasul foloseşte calibrul UN-690 cu întoarcere automată şi rezervă de putere de 48 de ore. Acest mecanism se remarcă prin component precum eşapamentul şi arcul balansierului realizate din siliciu.

Only Watch Stranger 2 large

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322