Ulysse Nardin Hourstriker Tiger – Inspirație venețiană

Tigrul este considerat un simbol al puterii și energiei și este foarte respectat pe mai multe continente și în multe culture. În Europa, Asia și Orientul Mijlociu simbolizează puterea regilor de altădată. Ideea unui ceas care să aibă pe cadran imaginea acestui impunător animal le-a venit celor de la Ulysse Nardin privind Turnul cu Ceas din Piazza San Marco, al cărui leu din bronz bate impecabil ora de atâția ani.

6109-130_E2-Tiger art1

 

Manufactura elvețiană a vrut să folosească tigrul, dar ideea de bază a rămas. Cei doi tigri din aur roz de pe cadranul negru, cu indicatoare și markere din același aur roz, se mișcă și sună ca un gong la fiecare oră. De fapt, mecanismul este atât de ingenious, încât se poate regla frecvența acestor sunete de gong, sau se poate dezactiva. Pe cadran există chiar și un indicator care arată dacă sistemul este sau nu activat. Calibrul UN-610 este unul cu întoarcere automată, care oferă o rezervă de putere de 42 de ore. Carcasa cu diametrul de 43 mm oferă o rezistență la apă de doar 30 metri.

6109-130_E2-Tiger art2

Arta Jaquemarts, animale stilizate cu rol activ pe cadranul ceasului, a fost inițiată de Ulysse Nardin la finalul anilor ’80, iar acum manufactura elvețiană este una din puținele care folosesc Jaquemarts.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322