TEMPORIS Awards Gala 2014 – a treia ediție a unui eveniment cu conotații internaționale

 • Câștigătorii celor 11 categorii ale TEMPORIS Awards 2014 au fost anunțați. Selecția inițială a ceasurilor finaliste pentru fiecare categorie a fost realizată de un juriu internațional alcătuit din specialiști de renume. La stablilirea câștigătorului au contribuit voturile cititorilor revistei TEMPORIS și ai siteului www.temporis.ro 
 • TEMPORIS Awards Gala 2014 a continuat să dezvolte conceptul “Genuine Brand”. La ediția din acest an Banca Transilvania și Opel au fost mărcile  care au primit acest prestigios premiu. 
 • “TEMPORIS Hall of Fame”, concept original lansat cu ocazia primei ediții a evenimentului, a adăugat în admiratul său portofoliu patru noi orologieri de clasă mondială: Philippe Dufour (ceasornicar independent), Carole Forestier Kasapi (Cartier), Roger Dubuis (Roger Dubuis Manufacture), Michel Parmigiani (Parmigiani Fleurier). 

TGA 2014 art8

TEMPORIS “Hall of Fame” este singura galerie de acest fel din lume, una dedicată geniului, viziunii, inspirației și competenței. Este un tribut adus marilor creatori ai orologeriei de lux.  Conceptul TEMPORIS Hall of Fame a fost lansat în urmă cu trei ani, iar primii trei ceasornicari de renume care au fost incluși în această prestigioasă galerie au fost Kurt Klaus, legenda vie de la IWC, Mathias Buttet, omul din spatele revoluției în industria ceasurilor de lux creată de Hublot, și Kari Voutilainen, unul dintre cei mai cunoascuți ceasornicari independenți din lume. Toți trei au venit în 2012 la București pentru a deveni membri ai TEMPORIS Hall of Fame. În aceeași galerie au fost primiți anul trecut și Richard Mille (Richard Mille), Stephen Forsey (Greubel & Forsey) și Yves Corthesy (Zenith), pentru ca, la ediția din 2014, să se adauge acestor nume cu rezonanță și Philippe Dufour (ceasornicar independent), Carole Forestier Kasapi (Cartier), Roger Dubuis (Roger Dubuis Manufacture), Michel Parmigiani (Parmigiani Fleurier).

TGA 2014 Philippe Dufour - Dan Vardie art1

Dezvoltarea primului meu ceas mi-a luat doi ani și jumătate. L-am făcut și l-am expus la Singapore unde piața se afla în plin avânt. Mi-am dat seama că nimeni nu știa ce înseamnă să faci un ceas mecanic de la zero. Astăzi, grație unor reviste ca Temporis, grație internetului, oamenii au înțeles în sfârșit ce înseamnă orologeria de lux. Când văd oamenii de la această gală, observ ce poartă la mână, îmi dau seama că ați înțeles și voi. Că puteți aprecia un produs de calitate. Sunt foarte fericit pentru asta.  Recunoașterea pe care mi-o acordați astăzi îmi demonstrează că tot ce am făcut a avut un rost. Vă mulțumesc pentru asta”, a declarat în cadrul TEMPORIS Awards Gala 2014, Philippe Dufour.

TGA 2014 Carole Forestier Kasapi - Dan Vardie art2

Mulțumesc pentru onoarea de a îmi permite să fac parte din Temporis Hall of Fame. E un priviliegiu. Ceea ce vreau să știți este că, așa consider eu, înainte de a fi o femeie-inginer, sunt un producător de ceasuri. E lucrul cel mai important. Mulțumesc încă o dată”, a spus Carole Forestier Kasapi.

TGA 2014 Roger Dubuis - Dan Vardie art3

Vă mulțumesc foarte mult pentru acceptarea mea în Temporis Hall of Fame. Pentru mine, orologeria reprezintă un simbol. Este o emoție pe care încerc să o transmit peste timp. Respect istoria, dar nu vreau să copiez ceea ce s-a întâmplat în trecut, ci să mă bazez pe experiența câștigată atunci și să o transpun în produse ale viitorului. Totul având la bază calitatea. Sunt foarte onorat pentru că mă aflu aici, la București, la această gală”, a menționat Roger Dubuis în momentul anunțului includerii sale în TEMPORIS Hall of Fame.

TGA 2014 Michel Parmigiani - Dan Vardie art4

De asemenea, Michel Parmigiani s-a declarat plăcut surprins și onorat de recunoașterea măiestrie sale: „Sunt foarte onorat. În viața petrecută în lumea orologeriei am căutat armonia. Când restaurezi un ceas trebuie să intri în mintea celui care l-a creat. Să înțelegi ce a simțit el atunci când a creat acel ceas. Am încercat ani buni asta și am învățat.  Apoi am decis că trebuie să îmi dezvolt propriul brand. Asta pentru că doar așa puteam avea șansa de a crea. Mă bucur că am fost astăzi aici, alături de voi”.

În cadrul TEMPORIS Awards Gala 2014 alte două nume cu o rezonanță deosebită în România, Banca Transilvania și Opel, au fost premiate cu titlul “Genuine Brand”, concept care onorează caracterul proeminent, evoluția și originalitatea mărcilor. La ediția anterioară, aceeași distincție a fost acordată brandului Peugeot.

TGA 2014 Cristian Milea - Dan Vardie art5

Temporis este un proiect unic nu numai în peisajul autohton dar și în cel european. Deși nu activăm în domeniul orologeriei, cred că avem un set comun de valori cu vârfurile din această industrie. Când spun asta mă refer la precizia execuției, performanța îndelungată și tot ceea ce înseamnă tradiție. În cazul nostru, germană. Opel pune accent pe calitate și inovație. Din această perspectivă marca noastră își are locul său între cele reprezentate de distinșii invitați și laureați ai TEMPORIS Awards Gala. Mulțumesc echipei TEMPORIS și lui Dan Vardie pentru desemnarea Opel ca «Genuine Brand»”, a declarat Cristian Milea, director general al Opel România.

TGA 2014 Anca Craciun - Dan Vardie art6

 De asemenea, Anca Crăciun,  director pentru private banking la Banca Transilvania, și-a arătat aprecierea pentru distincția acordată de revista TEMPORIS: „Premiul acesta dovedește încă o dată că brandul Banca Transilvania este recunoscut și apreciat pentru autenticitatea sa. Mă bucură acest lucru și vă mulțumesc din nou pentru desemnarea mărcii noastre drept «Genuine Brand»”.

A treia ediție a TEMPORIS Awards Gala, eveniment organizat anual de revista TEMPORIS, editată de Automedia, a fost găzduită în acest an de Hotelul Hilton din București, iar finalistele celor 11 categorii de ceasuri au fost anunțate de George Zafiu și Vlad Petreanu. Printre personalitățile care au înmânat premiile din 2014 s-au numărat Cristian Milea, Aleodor Frâncu,Lorina Sereș, Peter Imre, Horațiu Nicolau, Cristian Poteraș, Eduard Uzunov, Irinel Columbeanu, Dan Cazacu și Sebastian Bodu.

TGA 2014 - Laureati art7

Conceptul de desemnare a câștigătorilor celor 11 categorii ale TEMPORIS Awards – original și transparent – a constat mai întâi în selectarea a 66 de ceasuri finaliste dintr-un total de 500. Selecția a fost realizată de un juriu format din Jan Lidmansky (jurnalist ceh), Kari Voutilainen (renumit ceasornicar independent), Nicholas Foulkes (columnist Vanity Fair, Financial Times și Newsweek), Tomasz Kieltyka (fondatorul revistei poloneze Chronos 24), Bojan Levic (proprietarul revistei Kronomedia din Slovenia), Peter Imre (CEO Adevărul Holding), Radu Budeș (președinte Splendid Media) și Dan Vardie (fondator TEMPORIS). A urmat votul cititorilor revistei TEMPORIS la care au participat 1.250 de persoane prin intermediul site-ului www.temporis.ro

 

Câștigătorii celor 11 categorii ale TEMPORIS Awards 2014 sunt:

 • Best Electric Girl’s Watch 2013 –  Tissot Glamorous
 • Best Electric Boy’s Watch 2013 –  Seiko Astron – SAS031J1
 •  Best Everyday Man’s Watch 2013 –  Zenith El Primero Chronomaster Tribute to Charles Vermot
 •  Best Everyday Lady’s Watch 2013 –  Omega Constellation Pluma
 •  Best Holiday Man’s Watch 2013 –  TAG Heuer Carrera Monaco Grand Prix Ltd Ed ref. CAR2A83.FT6033
 •  Best Holiday Lady’s Watch 2013 –  Ulysse Nardin Lady Diver ref. 8153-180E-3C/12
 •  Best Bargain 2013 –  Breitling Navitimer QP perpetual Calendar 1461 All Black steel
 •  Red Carpet Lady’s Watch 2013 –  Chopard – Happy Sport Tourbillon Joaillerie 274462-1001
 •  Bad Boy’s Watch 2013 –  Breva Genie 02
 •  Best Complication Watch 2013 –  Cartier Rotonde Astrocalendaire
 •  Watch of the Year 2013 –  Roger Dubuis Double Flying Tourbillon with pink gold Hand-made Guilloché movement ref.RDDBHO0563

Partenerii ediției din 2014 a TEMPORIS Awards Gala au fost Banca Transilvania, Opel, Galt Orologerie Elvețiană, Micri Gold Bijuterii, Cellini, Ily, Azay, Namiki și Phoenix Media.

Footer sigle parteneri site

TEMPORIS este prima revistă românească dedicată 100% industriei orologeriei. Principiul său este acela de a oferi o perspectivă complexă a acestui univers complex și exclusivist. Pe lângă elementele tehnice prezentate, TEMPORIS include în paginile sale secțiuni dedicate stilului de viață precum NOVITAE, Valoris, STARE, Storia, TEHNORIS, ADVISUM/ În timp, acestea au dezvoltat o puternică personalitate susținută de profesionalismul echipei editoriale. TEMPORIS a devenit un titlu de renume pe plan internațional, recunoscut de branduri celebre de ceasuri și fiind invitat la cele mai importante evenimente din domeniul orologeriei.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322