Temporis Awards, eveniment marcant în industria ceasurilor

Pentru că ne apropiem rapid de cea de-a VIII-a ediție a prestigioasei competiții Temporis Awards – care va avea loc în acest an pe 16 mai 2019 – este momentul să ne amintim cele mai importante momente ale Galei Temporis de anul trecut. La ediția din 2018 au participat, așa cum pasionații de ceasuri s-au obișnuit deja, iubitori ai orologeriei de calitate din România, dar şi adevărate staruri internaţionale în domeniu.

Cea de-a VII-a ediţie a TEMPORIS GALA AWARDS și-a desemnat câştigătorii pe 17 mai, în binecunoscuta locaţie sala Le Diplomate a hotelului Athénée Palace Hilton, alături de iubitorii orologeriei de calitate din România, dar şi de adevărate staruri internaţionale în domeniu. Anul 2018 a marcat creșterea numărului juraților, ceea ce a dus la formarea unui juriu cu adevărat internațional, reprezentat pe mai multe continente.

Sistemul de votare a rămas neschimbat față de anii trecuți și a presupus ca citito¬rii revistei și pasionații de orologerie de calitate să voteze ceasul preferat în cadrul a 13 secțiuni tradiționale: TEMPORIS Best Electric Girl’s Watch, TEMPORIS Best Electric Boy’s Watch, TEMPORIS Best Everyday Man’s Watch, TEMPORIS Best Everyday Lady’s Watch, TEMPORIS Best Holidays Man’s Watch, TEMPORIS Best Holidays Lady’s Watch, TEMPORIS Best Bargain, TEMPORIS Red Carpet Lady’s Watch, TEMPORIS Bad Boy’s Watch, TEMPORIS Best Complication Watch, TEMPORIS Smart Watch, TEMPORIS Best Power Reserve Watch și, bineînțeles, TEMPORIS Watch of the Year. În plus, a exis-tat premiul juriului, în care ceasul câștigător a fost votat doar de cei 15 jurați, care acum reprezintă nu mai puțin de 13 țări.

La această ediție, cele 12 categorii existente au fost com¬pletate cu una nouă, dedica¬tă ceasurilor cu rezervă mare de mers – aceasta a primit denumi¬rea de TEMPORIS Best Power Reserve, ideea fiind una originală TEMPORIS. La fel ca și anul trecut, numărul ceasurilor ajunse în finală a fost de 78, dar alegerea lor s-a făcut din mai multe sute, eliminate de voturile acordate de membrii juriului.

Anul acesta a marcat un alt punct extrem de important în is¬toria galei, patru membri noi ală-turându-se juriului. Aceștia sunt: Carlos Eduardo Barretti – proprietarul revistei Pulso & Universo Relogia, o publicație extrem de respectată la nivel internațional, cu o vechime de peste 20 de ani în Brazilia; Pooja Agarwal reprezintă Singapore și este director editorial al Haute Time Asia, ea colaborând cu o serie de revis¬te renumite de ceasuri și bijuterii pe plan internațional; Ines Kasparek este o importantă jurnalistă orologeră din Austria care cola¬borează cu publicații de renume din domeniu; Lukasz Jarczak es¬te editorul MAYER Magazine din Polonia.
Ca în fiecare an, gala a fost precedată de o masă rotundă, unde invitații noștri de seamă s-au întâlnit cu cei mai pasionați cunoscători din România, dar despre aceasta vom vorbi pe larg în ediția viitoare a revistei TEMPORIS. Anul aces¬ta, ne-am bucurăm de prezența a altor două mari nume în orologe¬ria mondială, care au fost incluse în unicul Hall of Fame orologer din lume, o altă inițiativă TEMPORIS. Cei doi sunt frații McGonigle, re¬spectiv John și Stephen, cea de-a doua pereche de frați ajunși în Hall of Fame, după frații Grönefeld. Numărul personalităților din indus¬trie care au fost incluse în Hall of Fame a ajuns, în acest moment, la cifra 22.
Stephen McGonigle a decla¬rat pe scenă: „Este pentru pri¬ma dată când sunt în România și l-am cunoscut pe Dan abia aseară, dar am realizat imedi¬at că este un vizionar. Vreau să îi mulțumesc lui și tuturor oame¬nilor care lucrează direct cu Dan. Anul acesta, când eram la Ba¬selworld, l-am întâlnit pe Romain Gauthier, care ne-a spus că Dan și echipa lui ne au în vedere pen¬tru a ne include în Hall of Fame. Apoi am văzut lista cu cei care deja au intrat în Hall of Fame și am zis că este ceva senzațional. Acolo l-am regăsit și pe Philippe Dufour, care este eroul meu. El este cel mai bun dintre cei mai buni. Este absolut fascinant. Este greu să exprim în cuvinte ceea ce simt acum. Vă mulțumesc!”.

John McGonigle a fost la fel de emoționat: „Vă mulțumesc foarte mult doamnelor și domnilor. Aș vrea în primul rând să le mulțumesc lui Dan și echipei lui. Pentru un ceasornicar care muncește în atelierul lui, se ocupă de design, creează capodopere și este zilnic implicat direct în procesul de producție este extraordinar să tră¬iască asemenea momente. Vă mulțumesc foarte mult și sunt re¬cunoscător că și alții împărtășesc aceeași pasiune cu noi”.

Premiul juriului

La fel ca în fiecare an, juriul acordă un premiu special – pentru acest premiu votează exclu¬siv membrii juriului, iar în acest an premiul a revenit lui A. Lange & Sohne Triple Split. Dl Porfir Popescu, Managing Partner Galt orologerie elvețiană, a fost invi¬tat pe scenă pentru a ridica premiul: „Vreau să mulțumesc lui Dan Vardie și juriului. A. Lange & Soh¬ne a făcut o puternică declarație anul acesta prin lansarea lui Triple Split, într-un moment în care mulți spun că este dificil să mai inventezi ceva. Este un ceas cu adevărat excepțional, produs în doar 100 de unități. În numele celor de la A. Lange & Sohne aș vrea să vă mulțumesc pentru acest premiu”, a spus acesta în cadrul galei.

Cifre și statistici

Cea mai nominalizată marcă a acestei ediţii este Hublot, ca¬re a reușit să ajungă în finală cu cinci ceasuri. Este foarte intere¬sant că sunt cinci case orologere care au primit câte patru nominali¬zări: Omega, Tag Heuer, Chopard, Ullyse Nardin și Vacheron Con¬stantin. Tot în număr de cinci sunt și casele care au primit trei nomi¬nalizări: IWC, Jaeger Le Coultre, Seiko, Longines și Carl F. Bouche¬rer. Printre surprizele din acest an trebuie să remarcăm nominalizări¬le pentru Kerbedanz, Phenomen și Kronaby. De asemenea, tot ca o surpriză, Frederique Constant a primit două nominalizări. Tot la do¬uă nominalizări se încadrează și A. Lange & Sohne, Panerai, Tissot, Breitling, Roger Dubuis, Baume & Mercier și Zenith. Dacă privim spre cele 78 de ceasuri nominaliza¬te, constatăm că ele reprezintă în proporție de peste 90% orologeria elvețiană, urmată de cea germană și de cea japoneză.

Și câtigătorii sunt…

TEMPORIS Watch of the Year 2018 – IWC Schaffhausen Tribute to Pallweber Edition “150 years”. Stefan Ihnen, Associate Director Technics at IWC Schaffhausen, a urcat pe scenă și a declarat: “Sunt extrem de mândru și de onorat de faptul că sunt aici și aș vrea să mulțumesc lui Dan Vardie și tuturor celor care sunt aici. Vă mulțumesc că această piesă de excepție a fost aleasă pentru acest premiu extrem de important, mai ales că sărbătorim 150 de ani de existență. Mulțumesc foarte mult TEMPORIS și vouă, tuturor”.

TEMPORIS Best Everyday Man’s Watch 2018 – Breitling Navitimer Super 8

Dl Thomas Bruckner, Area Sales Manager Breitling, a fost cel care a urcat pe scenă pentru a primi premiul: „Sunt extrem de onorat că am fost invitat la Gala TEMPORIS din această seară. Trebuie să recunosc că sunt foarte, foarte bucuros că am pri¬mit acest premiu pentru un ceas așa de special pentru noi. Este un ceas cu o carcasă de 50 mm, care era de obicei purtat de avi¬atori, și abia așteptăm lansarea din luna septembrie. Mulțumesc foarte mult pentru premiu!”

TEMPORIS Best Holidays Man’s Watch – Hublot Big Bang Unico Red Magic

Pentru a ridica premiul, pe scenă a urcat dl. Raphael Nussbaumer, Product and Purchasing Director Hublot. Acesta a declarat: “Sunt pentru prima oară la București și sunt onorat că am primit acest premiu, unul meritat pentru noi. Acest ceas reprezintă inovația pe care o poate arăta Hublot. Ceramica roșie a fost dezvoltată pe o perioadă de cinci ani, de o echipă grozavă, care a lucrat în Elveția. Această culoare este extrem de greu de obținut și de aceea aș vrea să mulțumesc echipei mele și dumneavoastră pentru premiu și recunoașterea oferită.”

TEMPORIS Best Bargain 2018 – TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Chronometer Tete de Vipere.

Pe scena TEMPORIS Gala a urcat dl Corey Runke – Sales Manager Tag Heuer. Acesta a primit premiul și a declarat: “Bună seara și mulțumiri dlui Vardie pentru acest premiu. Sunt pentru a doua oară pe scana Galei TEMPORIS și pot spune că este un eveni¬ment minunat. Categoria Best Bargain este una foarte interesan¬tă. Ceasul nostru oferă cel mai accesibil tourbillon din industrie, ceea ce este interesant deoarece prin tradiție această complicație este una dintre cele mai scumpe din industrie. Noi, la TAG HEUER, utilizăm toate cunoștințele și expertiza acumulată de-a lungul anilor pentru a oferi complicații într-o zonă de preț accesibilă. Tete de Vipere va fi produs în 155 de unități pentru a celebra 55 de ani de TAG HEUER Carrera. Vă mulțumesc foarte mult și vă doresc o seară plăcut”.

TEMPORIS Bad Boy’s Watch 2018 – Ulysse Nardin Freak Vision

Pentru a ridica premiul, Lorin Băncescu, Sales Director Galt orologerie elvețiană, a urcat pe scenă: “Ulysse Nardin Freak Visi¬on a fost una dintre cele mai importante lansări de la SIHH de anul acesta. A fost un ceas aflat în lumina reflectoarelor și premiul a venit ca o consecință. De asemenea, cred că este pen¬tru prima dată când Ulysse Nardin câștigă în această categorie, ceea ce înseamnă mult pentru brand. Dar mai important este ce¬ea ce TEMPORIS reprezintă pentru lumea orologeriei. Acest ceas este creația unuia dintre membrii Hall Of Fame TEMPORIS, Ludwig Oechslin, unul dintre cele mai mari genii în viață. Vreau să îi mulțumesc lui Dan Vardie pentru că a făcut acest lucru posibil ”.

TEMPORIS Best Holiday Lady’s Watch 2018 – Carl F. Bucherer ADAMAVI

Pentru a primi premiul, pentru prima dată prezent în România, a urcat dl Hans Christian Mohr, Ma¬naging Director of Carl F. Bucherer in München: “Sunt pentru prima dată aici și sunt onorat că am pri¬mit acest premiu. În acest an, ca¬sa noastră sărbătorește 130 de ani de existență și este o confirmare a expertizei de care dau dovadă oamenii noștri din Lucerne. Noi sun¬tem oameni pasionați de orologerie și astăzi am văzut multe astfel de exemple, mai ales la masa rotundă, colegi pasionați și direct implicați din Irlanda, Olanda, dar și jurnaliști din domeniu. Cred că pe toți trebuie să vă felicităm pentru acest eveniment”.

TEMPORIS Best Electric Boy’s Watch 2018 – Tissot T-Sport PRS 516

Pentru a ridica premiul, Dragoș Nicolae, General Manager Cellini, a făcut următoarea declarație: “Țin să vă mulțumesc pentru premiul acordat lui Tissot T-Sport. Cred că pasiunea pentru motorsport și adrenalina specifică curselor mo¬torizate pot ajunge acum pe mâna celor care iubesc această lume. Îi mulțumesc din nou lui Dan Vardie pentru tot ceea ce a realizat în ultimii ani. Eforturile și dedicația de care dă dovadă sunt fantastice și ele ne aduc pe toți împreună, aici, în fiecare an”.

TEMPORIS Best Smartwatch 2018 – Tag Heuer Connected Modular 41

Pentru a ridica premiul, Corey Ruhnke, Sales Manager Tag Heuer, a urcat din nou pe scenă și a declarat: “Tag Heuer este o casă orologeră de mare tradiție, dar suntem conștienți de noutățile care apar în domeniu și de aceea am creat acest smartwatch. Suntem foarte fericiți că am câștigat această categorie. Este grozav pentru noi și arată că suntem pregătiți pentru viitor”.

TEMPORIS Best Power Reserve Watch – Hublot Big Bang MP-11 Power Reserve 14 Days 3D carbon

Premiul pentru această categorie a fost ridicat de dl Raphael Nussbaumer, Product and Purchasing Director Hublot, care a declarat: “Mulțumesc pentru acest premiu, TEMPORIS! Nu sunt obsedați de re¬zerva de mers a unui ceas, dar du¬pă celebra ediție Ferrari cu rezervă de mers de 50 de zile, am vrut să exploatăm din nou această direcție. Este un ceas special și pentru mine. O capodoperă. Vă mulțumesc!”

Pentru a completa numele celor care au câștigat premii în cadrul celei de-a VII-a ediții a galei, îi amintim pe toți câștigătorii: Longines Conquest Lady Moonphase – TEMPORIS Best Electric Girl’s Watch, Tissot T-Sport PRS 516 – TEMPORIS Best Electric Boy’s Watch, Breitling Navitimer Super 8 – TEMPORIS Best Everyday Man’s Watch, Omega De Ville Tresor – TEMPORIS Best Everyday Lady’s Watch, Hublot Big Bang Unico Red Magic – TEMPORIS Best Holidays Man’s Watch, Carl F. Bucherer ADAMAVI – TEMPORIS Best Holidays Lady’s Watch, TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Tete de Vipere – TEMPORIS Best Bargain, Roger Dubuis Velvet Diva Power – TEMPORIS Red Carpet Lady’s Watch, Ulysse Nardin Freak Vision – TEMPORIS Bad Boy’s Watch, Zenith Defy Zero – TEMPORIS Best Complication Watch, TAG Heuer Connected Modular 41 – TEMPORIS Smart Watch, Hublot Big Bang MP-11 Power Reserve 14 days 4D carbon – TEMPORIS Best Power Reserve Watch și, bineînțeles, IWC Schauffhausen Tribute to Pallweber Edition 150 years – TEMPORIS Watch of the Year. În plus, premiul pentru TEMPORIS Jury Watch of the year 2018 a mers la A. Lange & Sohne Triple Split.

TEMPORIS dorește să mulțumească și pe această cale partenerilor celei de-a VII-a ediții a Galei TEMPORIS: Peugeot (Trust Motors), Galt orologerie elvețiană, Tissot (Cellini), Chivas, La Casa del Habano, Dupont, Illy.

Ediția din acest an a TEMPORIS Awards va avea loc, așa cum am anunțat deja, pe 16 mai. Cei care doresc să participe la un eveniment memorabil pentru orice iubitor de ceasuri nu trebuie decât să contacteze Caesar Concierge la la numărul de telefon 0040 744 364 577 sau la adresa de e-mail concierge@caesaremporium.com.

Votează ceasurile anului în competiția TEMPORIS Awards 2019

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322