Temporis Awards 2013

• Cele doua ceasuri oferite ca premiu (Seiko si Mondaine) celor care au votat au fost castigate de Iliescu Simona (Ramnicu Valcea, ceas Seiko) si, respectiv, Micu Nicoleta (București, ceas Mondaine).

Gala TEMPORIS Awards 2013 a continuat sa creasca valoarea conceptului “Genuine Brand”. Marca PEUGEOT este laureata de anul acesta.

• “TEMPORIS Hall of Fame”, lansata in cadrul primei editii, a primit in randul membrilor sai unici inca trei distinsi ceasornicari de talie mondiala: Richard Mille (Richard Mille), Stephen Forsey (Greubel & Forsey) si Yves Corthesy (Zenith).

“Dupa ce acum cativa ani am primit “CAESAR Honoris”, iata ca revin in Romania si primesc, din nou, un premiu. imi place sa primesc premii, dar promit sa revin si daca nu voi primi vreun premiu,” declara cu umor Richard Mille, considerat a fi nu doar unul din cei mai valorosi inovatori din orologeria moderna dar si un om de spirit. “Sunt deosebit de onorat de aprecierea acordata de Temporis si va multumesc pentru invitatia de deveni un membru al TEMPORIS Hall of Fame. Dan Vardie este un vizionar, un expert nu doar in ceasuri dar si in multe alte domenii – de la masini la cafea!, unul din foarte putinii care pot previziona tendintele din industriile de lux,” a adaugat Mille.

“Suntem o companie mica, ce va aniversa anul viitor 10 ani de la infiintare. Suntem insa extrem de activi si investim sume importante in cercetaredezvoltare, pentru a oferi produse din ce in ce mai performante, mai ingenioase si mai bune din punct de vedere tehnic. As vrea sa-i multumesc lui Dan Vardie pentru initiativa de a realiza gala TEMPORIS, un eveniment unic in Europa.
Toate ingredientele acestui eveniment – ceasuri, ceasornicari, creatori, designeri si brand-uri genuine sunt cele mai importante valori ale industriei orologere. Dan este singurul om pe care il cunosc ce a reusit sa le puna pe toate la un loc intr-o gala unica in lume,” a spus Stephen Forsey, omul care ofera cele mai valoroase ceasuri haute horlogerie din lume, considerat unul dintre cei mai competenti specialisti din lume in segmentul tourbillion.

La randul sau, Ives Corthesy afirma: „Sunt deosebit de onorat sa fiu primit in TEMPORIS Hall of Fame, primul de acest fel, menit sa onoreze munca noastra, a celor care cream mecanisme, complicatii etc.” Corthesy este omul din spatele unuia dintre cele mai spectaculoase ceasuri extrem de complicate din ultimii ani, Zenith Christophe Columb Hurricane. TEMPORIS “Hall of Fame” este o galerie unica in lume dedicata geniului, inspiratiei, competentei si viziunii, prin care sunt onorati marii creatori ai industriei haute horlogerie. TEMPORIS Hall of Fame a fost lansat anul trecut, primii trei mari ceasornicari inclusi fiind Kurt Klaus, legenda vie IWC, Mathias Buttet, omul din spatele revolutiei orologere realizate de Hublot si Kari Voutilainen, unul dintre cei mai mari ceasornicari independenti ai planetei. Toti trei au venit anul trecut la Bucuresti pentru a deveni membri in TEMPORIS Hall of Fame.

De asemenea, cu prilejul galei TEMPORIS Awards 2013, in cadrul conceptului “Genuine Brand”, marca Peugeot a primit distinctia ce onoreaza caracterul proeminent si evolutia lipsita de compromis a marcii, cu o istorie de peste doua centenare.

Peugeot a luat fiinta acum peste 200 de ani, cand, atentie, nici automobilul si nici macar ceasul de mana nu existau inca,” afirma Dan Vardie, fondatorul TEMPORIS in speech-ul sau de introducere a marcii Peugeot. Declaratia a fost sustinuta si completata de Xavier Crespin, Vicepresedinte Peugeot si purtator de cuvant al marcii franceze: „Nu mi-am inchipuit cat de multe avem in comun cu industria orologera. De la grija pentru detalii si pana la design. Grija pentru marca, pastrarea unei viziuni si a unei misiuni au fost intotdeauna extrem de importante la Peugeot. Vreau sa-i multumesc lui Dan care cu viziunea sa recunoscuta de toata lumea din industria auto, ne-a nominalizat. Este o mare onoare si bucurie sa fii recunoscut ca un brand genuine intr-o lume dominata de copii de tot felul. Incercam sa ramanem genuine de peste 200 de ani si avem intentia sa continuam. Contati pe Peugeot!”

Anul trecut, marcile Jaguar, Hilton si Sobranie au primit „TEMPORIS Genuine Brand”. Este un premiu care da o recunoastere marcilor autentice, originale, care au facut istorie. De altfel, alaturarea marcii TEMPORIS de GENUINE semnifica autenticitatea acestor marci dincolo de timp.

Seara zilei de 30 mai 2013 a fost momentul celei de-a doua editii a galei „TEMPORIS Awards”, eveniment organizat de revista TEMPORIS, publicata de compania Automedia. in ambianta rafinata oferita de sala Le Diplomate de la Hilton Athenee Palace Bucuresti, s-a desfasurat ceremonia de acordare a premiilor pentru cele 11 categorii din concursul TEMPORIS Awards 2013. Prezentarea sesiunilor de premiere a fost facuta de cunoscutii actori Adina Stan si Vasile Calofir.

Membrii Juriului international TEMPORIS – din care fac parte Nick Faulkes, cel mai cunoscut jurnalist de ceasuri din lume si Kari Voutilainen – au facut nominalizarile la cele 11 categorii (in total 88 de ceasuri). Apoi 984 de pasionati de ceasuri au votat pe site-ul temporis.ro pentru a desemna castigatorii acestei editii.

Ceasurile ce au castigat categoriile din concurs au fost:
I Best Electric Girl’s Watch 2013 – Calvin Klein Selection
Premiu decernat de Eduard Uzunov si primit pentru Calvin Klein de Adina Antonie (Chronotime)

I Best Electric Boy’s Watch 2013 – Seiko Velatura

Premiu decernat de Cristian Prodanel si primit pentru Seiko de Ionut Tanase (B&B Collection)

l Best Everyday Man’s Watch 2013 –  IWC Ingenieur Automatic
Premiu decernat de Viorel Niculescu si primit pentru IWC de Porfir Popescu (Presedinte Galt Orologerie Elvetiana)

l Best Everyday Lady’s Watch 2013 –  Chopard Imperiale
Premiu decernat de Sergiu Celebidache si primit pentru Chopard de Cristian Ionita (Presedinte Micri Gold)

l Best Holiday Man’s Watch 2013 –  Omega Seamaster Planet Ocean Chronograph
Premiu decernat de Liviu Ion si primit pentru Omega de Dragos Nicolae (Director General Chronotime) impreuna cu Porfir Popescu (Presedinte Galt Orologerie Elvetiana)

l Best Holiday Lady’s Watch 2013 –  Hublot Big Bang Caviar
Premiu decernat de Xavier Crespin (Vicepresedinte Peugeot) si primit  pentru Hublot de Dragos Nicolae (Director General Chronotime)

l Best Bargain 2013 –  Blancpain Chrono Grande Date
Premiu decernat de Camelia sucu si primit pentru Blancpain de Dragos Nicolae (Director General Chronotime)

l Red Carpet Lady’s Watch 2013 –  Zenith Pilot Tourbillon RG
Premiu decernat de Marius Ghenea si primit pentru Zenith de Porfir Popescu (Presedinte Galt Orologerie Elvetiana)

l Bad Boy’s Watch 2013 –  Richard Mille Tourbillon RM Aviation E6-B Flyback Chronograph
Premiu decernat de Dan Vardie si Camelia sucu si primit de Richard Mille (Founder & President Richard Mille)

l Best Complication Watch 2013 –  A. Lange und Söhne Grand Complication
Premiu decernat de Jan Lidmansky (membru in juriul Temporis Awards) si primit pentru  A. Lange und Söhne de Porfir Popescu (Presedinte Galt Orologerie Elvetiana)

l Watch of the Year 2013 –  Jaeger LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee
Premiu decernat de Excelenta Sa Jean Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, impreuna cu Radu Budes (membru in Juriul TEMPORIS) si primit pentru Jaeger-LeCoultre de Cristian Ionita si Andreea Ionita Loukas (Micri Gold)

Putine evenimente cu specific orologier care au loc in afara Elvetiei ajung sa capete o notorietate internationala reala. A doua editie a galei TEMPORIS Awards, a fost, in mod categoric, unul dintre acestea, atat datorita invitatilor ce reprezinta majoritatea industriei ceasurilor din Romania, cat si pe seama participarii unor membri marcanti ai mediului de afaceri. “Imi face o deosebita placere sa vad ca revista TEMPORIS acorda o atat de mare atentie industriei elvetiene de haute-horlogerie. Iubesc Romania si, ca reprezentant al Elvetiei la Bucuresti, va multumesc – in primul rand lui Dan – pentru eforturile pe care le faceti, de ce nu, pentru noi,” a declarat Excelenta Sa Jean Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti.

Revista TEMPORIS tine sa multumeasca la randul sau partenerilor Galei: Peugeot, Micri Gold, Galt Orologerie Elvetiana, Cellini, Sobranie, Volksbank, Illy, Vinimondo, Hilton Athenee Palace Bucuresti si Phoenix Media.

Vezi GALERIA FOTO TEMPORIS AWARDS 2013

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322