Lange leap year

Specialitatea anului de la A. Lange & Söhne

Lange leap year

2020 este an bisect, iar A. Lange & Söhne se laudă cu o tehnică grozavă – A. Lange & Söhne Leap Year.

Ziua de 29 februarie apare anul acesta din nou în calendar. Iar dacă doriți un ceas care să indice data corect, mergeți la sigur cu unul dintre cele opt modele A. Lange & Söhne, lansate de brand-ul celebru începând cu 2001.

2020 este începutul unui nou deceniu, însă adevărații cunoscători de ceasuri se uită mai degrabă la anul bisect – un an care separa calendarul perpetuu de cel anual. Totul începe în ajunul anului nou când, la miezul nopții, indicatorul de an bisect trece de la 3 la 4. De atunci durează 59 de zile până când calendarul perpetuu poate arată, în sfârșit, ce poate. Acesta va reproduce corect tranziția de la 28 la 29 februarie, dar ulterior va trece direct la 1 martie, la miezul nopții. Poate părea simplu dar este o provocare tehnică extraordinară. E nevoie de dezvoltarea unui program mecanic care să corespundă diferitelor perioade ale celor 48 de luni, pe întregul ciclu de 4 ani.

Dezvoltarea unei complicații de tipul calendar perpetuu e dificilă. Este una dintre tradiționalele funcții care datează din 1700, când orologierul englez Thomas Mudge a făcut primul ceas cu calendar perpetuu. Primele ceasuri de buzunar A. Lange cu o astfel de complicație calendar perpetuu, dar și fazele lunii, datează din secolul al XIX-lea.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322