Speake-Marin Jumping Hours este o metaforă mecanică pentru perenitatea timpului

Speake-Marin Jumping Hours 4

Text: Alex Buţu

Originalitatea acestui ceas constă în replicarea de patru ori a complicaţiei de “oră săritoare”. Fiecare dintre cele patru mecanisme este reprezentat pe cadranul argintiu de câte un braţ care indică ora. O dată la 15 minute, câte una dintre aceste mecanisme face acul indicator să “sară” la următoarea oră. În mod succesiv, la fiecare 15 minute, urmează aceeaşi coregrafie şi în cazul celorlalte 3 indicatoare. Pentru a sublinia perenitatea timpului, cadranul nu este marcat cu cifre pentru minute sau ore. La coregrafia celor 4 complicaţii de “oră săritoare” se adaugă parcursul natural al acelor din oţel albastru care indică minutele şi secundele.

Calibru cu întoarcere automată al ceasului este construit din argint de provenienţă germană şifuncţionează la o frecvenţă de 28.800 de vibraţii pe oră şi oferă o rezervă de putere de 5 zile. Carcasa de tip Picadilly are diametrul de 42 mm şi este făcută din aur roşu de 18 carate şi oţel inoxidabil.

Cu ocazia SIHH 2015 revista Temporis a realizat un interviu în premieră naţională cu Peter Speake-Marin, fondatorul mărcii care îi poartă numele. În cadrul acestui dialog, orologierul ne-a prezentat noul ceas Jumping Hours şi ne-a povestit despre perspectiva companiei, precum şi despre reuşita deosebită de a-l avea alături pe actorul Pierce Brosnan, drept ambasador al brandului. Puteţi citi acest reportaj exclusiv în ediţia din luna martie a revistei Temporis.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322