Mercedes Smartwatch

Smartwatch-urile nu mai sunt apanajul exclusiv al producătorilor specializaţi în electronică. Pentru că se aşteaptă să devină o forţă pe piaţa gadgeturilor, şi producătorii de automobile au început să fie interesaţi. Iată un prim pas de la Mercedes-Benz, care a dezvoltat un parteneriat cu cei de la Pebble.

Până acum, industria auto s-a axat pe aplicaţii inteligente pentru smartphone, care să aducă în permenenţă lângă proprietar tot felul de informaţii, din ce în ce mai complexe, legate de automobil. Şi cum smartwatch-ul este în acest ceasuri contrafăcute moment la nivelul unei prelungiri a smartphone-ului, de ce n+ar fi disponibile aceste informaţii şi la încheietura mâinii?

Mercedes-Benz CES Las Vegas 2014Mercedes a apelat la cei de la Pebble Technology pentru hardware şi software, dar au implementat pe deasupra şi propriul soft, care permite afişarea unei multitudini de informaţii despre maşină, fără a mai fi nevoie să consulţi telefonul. Astfel, cu o privire rapidă la ceas, poţi afla unde este maşina în acel moment, ce autonomie are, care este ultimul ei parcurs, etc. Mai mult, chiar în timp ce conduci, smartwatch-ul te anunţă prin vibraţii despre eventualele blocaje de pe traseu sau zone cu lucrări.

Dispozitivul nu este la stadiul de concept, ci va fi oferit din acest an în cadrul unui pachet multimedia mai mare pentru noile modele Mercedes-Benz.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322