Noul ARMIN STROM Pure Resonance oferă o abordare stilistică mai clasică și o precizie îmbunătățită. Armin Strom menține stilul de abordare al mărcii concentrat pe esența sa. Ultima versiune a ceasului Pure Resonance plasează accentul pe trăsătura cea mai remarcabilă a ceasului: balanțele vizuale duble care oscilează în rezonanță.
Cadranul oferă acum doar două subcadrane pentru afișarea timpului: numeralele romane domină subdiviziunea poziționată excentric, afișând ore și minute în alb și negru cu indecși din oțel albastru, în timp ce un traseu clasic de punți marchează minutele exacte. Cadranul mai mai mic poziționat la ora 7 afișează secundele, utilizând doar o săgeată albă și o pistă simplă nematcată cu cifre.
Scopul lui Pure Resonance nu s-a schimbat: să afișeze interesantele balansierele rezonante îmbunătățind în același timp precizia generală. În acest scop, directorul de marcă, Claude Greisler, a eliminat mecanismul de retragere a secundelor calibrului ARF15, înlocuindu-le cu un cadran de secundar subsidiar.
Motivul pentru cronometrarea îmbunătățită a ceasului poate fi găsită în abordarea directă a mecanismului: cu cât mai puține funcții trebuie să efectueze un ceas, cu atât mai bine se poate concentra asupra preciziei. Cu alte cuvinte, fără funcții inutile, acest ceas poate să se concentreze în întregime pe furnizarea precisă a timpului. Display-urile de timp își primesc energia divizată de la regulatorul inferior, în timp ce regulatorul superior rămâne în poziție pentru a crea rezonanță.
Această corectitudine conceptuală se reflectă în proiectarea mecanismului: calibrul de bază ARF16 de ultimă oră, prezintă regulatoarele rezonante si arcul ambreiaj rezonant. Punțile noi sunt decorate cu celebrele Côtes de Genève (un tipar de linii obținute prin polizare), aplicate pentru prima dată la ARMIN STROM în linii drepte. “Scopul redesenării arhitecturii mecanismului a fost claritatea, punând astfel accent pe asamblarea rezonatoarelor și acuratețea acestora”, spune Greisler.
Dimensiune clasică
Designul exterior al acestei noi creații reflectă măiestria calibrului ARF16. Este găzduită într-o carcasă din oțel inoxidabil de 42 mm, sau din aur roz de 18 carate (cu 1,4 mm mai mică decât versiunea originală), și practic fără bezel, deși rămâne muchia caracteristică de la ora 6 – ca un omagiu pentru abilitatea lui ARMIN STROM de a-și personaliza oricare dintre ceasurile sale.
Cea mai recentă versiune Pure Resonance arată și acționează la fel ca un ceas normal cu trei indecși. Și acest lucru rămâne în concordanță cu filosofia ARMIN STROM ca marcă: doar o bună mecanică proprie prezentată într-un mod impecabil de finisat și interesant.
Specificații tehnice – Armin Strom Pure Resonance
Carcasă: diametru de 42 mm x 12 mm grosime – oțel inoxidabil sau aur roz de 18k – cristal safir pe ambele părți – rezistență la apă de 50 m
Mecanism: Calibru ARF16, mișcare proprie – arc ambreiaj manual – ambreiaj cu regulator dual- frecvență 25,200 vph – rezervă de putere de 48h – ore, minute, secundă mică
Curea: Curea de aligator negru, cataramă cu pin – curea suplimentară din cauciuc negru inclus – închizător dublu-pliat disponibil ca opțiune
Preț: 49.000 CHF (oțel) – 62.000 CHF (aur roz)