SIHH 2018: MB&F MoonMachine 2

Cât de ciudat ar suna, lumina lunii nu există. Este o iluzie și chiar cuvântul “lumina lunii” este înșelătoare. Luna nu dă nici o lumină proprie, reflectă doar lumina soarelui. De fapt, lumina lunii este lumina soarelui, proiectată pe Pământ prin Lună.

Dacă există o persoană care se poate baza pe înțelegerea aprofundată a acestui concept, este Stepan Sarpaneva, ceasornicarul independent din Finlanda a cărui muncă a devenit sinonimă cu afișarea fazelor lunii. Nu e de mirare că a doua colaborare dintre MB & F și Stepan Sarpaneva a dus la o creație orologică care ocupă același spațiu evaziv ca lumina lunii, undeva între iluzie și realitate.

La SIHH 2018 MB & F MoonMachine 2 aduce în premieră mondială primul diplay cu proiecțiile fazelor lunii.MoonMachine 2 este găzduit în carcasa Horological Machine Nº8, prima creație MB & F care utilizează o prismă optică pentru a transmite lectura orizontală a orelor și minutelor pe un plan vertical dispunând de două embleme de design ale colecției Machine Horological: rotorul cu arbori și head-up time display văzut în premieră pe  Machine Horological Nº5. Construcția carcasei dezasamblate al lui HM8 a subliniat natura iluzorie a orelor și minutelor proiectate, iar MoonMachine 2 utilizează același mecanism pentru a evidenția impactul vizual al unui disc lunar care apare într-un spațiu prea mic pentru a o integra complet. Deși prismele care refracționează discurile de oră și minut sunt tăiate pentru a mări indicațiile cu 20 de procente, permițând o mai mare lizibilitate, prisma lunii nu oferă nici o mărire, deoarece acest lucru ar distorsiona aspectul lunii. Examinarea aprofundată a prismelor arată secțiunile lor distincte, subliniind atenția MB & F asupra detaliilor și determinării de a găsi cea mai bună soluție pentru fiecare afișaj.

Există trei luni de aur în MoonMachine 2, una cu diametrul de 8,5 mm și grosimea de 0,45 mm, și două mai mici, cu diametrul de 4,5 mm și grosimea subțire de 0,35 mm. Lunile mai mici sunt atât de delicate în punctul lor cel mai subțire de 0,07 mm din jurul ochilor, încât pot fi ușor perforate și trebuie să fie aruncate. Acestea sunt cele mai mici luni pe care Stepan Sarpaneva le-a creat și el estimează că provocările extreme de a le produce înseamnă că aproximativ 80% dintre aceste luni vor fi în cele din urmă aruncate.

MoonMachine 2 este disponibil în trei ediții limitate de 12 unități – una din titan, cu lună din aur alb și un cer albastru deschis, una din titan negru, cu lună din aur alb și un cer albastru închis și una în aur roșu și titan cu roșu, lunile de aur și un cer de antracit.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322