SIHH 2018: Greubel Forsey GMT Earth

Una dintre vedetele Casei Greubel Forsey la SIHH 2018 a fost GMT Earth, care permite o vizualizare simultană a trei fusuri orare separate și prezintă un glob încântător din titan, tridimensional, care prezintă timpul universal (vara și iarna) pe verso.

Cu această nouă creație, Robert Greubel și Stephen Forsey împing limitele și se aventurează în teritorii neexplorate. GMT Earth oferă o panoramă uimitoare de 360 ​​de grade  a planetei Pământ de la nord la Polul Sud. Această performanță tehnică a fost realizată printr-o arhitectură originală a mecanismului în raport cu forma și dimensiunile carcasei. Descoperirea întregului glob terestru a necesitat o aplicare complexă a cristalelor de safir, o abilitate pe care Greubel Forsey a dobândit-o de-a lungul multor ani de cercetare și utilizare.

Globul nu este singurul element tridimensional din acest ceas – este o caracteristică care se rgeasește la toate nivelurile. Prima dimensiune este afișată pentru prima oară în cel mai înalt punct al cadranului, cu indicațiile oră, minut și secunde mici. Apoi, ochiul glisează ușor pe indicatorul GMT cu săgeată roșie triunghiulară, urmată de indicația rezervei de putere afișată de o săgeată lungă, subțire. În cele din urmă, ochii noștri vin să se odihnească pe partea inferioară a cadranului, care arată globul alături de Tourbillon 24 Secondes, cea de-a treia invenție pivot a lui Greubel Forsey.

GMT Earth permite o vizualizare clară a celor trei fusuri orare simultan la un sfert de oră. În plus, pe partea laterală a mecanismului ceasului, sunt afișate 24 de fusuri orare pentru vară și iarnă pentru a completa ora universală indicată de globul terestru.

Proporțiile carcasei au fost construite astfel încât să se potrivească cu bezelul din cristal de safir și cu arta specială de pe capacul carcasei. Lateralele carcasei poartă inscripții care încorporează valorile cheie ale lui Robert Greubel și Stephen Forsey decorand corpul carcasei

Specificații: Greubel Forsey GMT Earth

Carcasă: 45,5 x 16,8 mm, aur alb

Mecanism: calibru manual cu 453 componente, turbillon de 24 de secunde înclinat la un unghi de 25 de grade, rezervă de putere de 72 ore, datorită a două arcuri cu rotire rapidă coaxială, echilibru inerțial variabil, frecvență 3 Hz / 21,600 vph

Funcții: ore, minute, secunde; indicația rezervei de putere, al doilea fus orar, ora universală a zonei de 24 de ore

Serie limitată: 33 bucăți

Preț: 610,000 franci elvețieni

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322