SIHH 2018: Ediție limitată Richard Mille RM 53-01 Tourbillon Pablo Mac Donough

Un meci de polo dinamic, la nivel înalt competițional nu este un mediu natural pentru un ceas mecanic, cu turbillon delicat. După șase ani de la primul sau ceas (2012), care marca parteneriatul dintre Richard Mille si Pablo Mac Donough Richard Mille acceptă din nou provocarea unui astfel de mediu si lansează la SIHH 2018, ceasul Richard Mille RM 53-01 Tourbillon Pablo Mac Donough.

Ceasul RM 53, prezentat în 2012, arăta ca un tanc miniatural blindat mai degrabă decât ca un ceas, dintr-un motiv simplu ; Richard Mille dorește ca ceasurile sale să fie purtate de ambasadorii săi, indiferent de profesia aleasă de ei, iar RM 2012 53 a fost cea mai bună soluție la acea dată.

Ediția din acest an prezentată la SIHH,  RM 53-01 Tourbillon Pablo Mac Donough are o abordare cu totul nouă, tehnologia fiind îm prumutată din lumea auto, una dintre pasiunile recunoscute a lui Mille.

Carcasa din carbon TPT dispune de un “geam” laminat, compus din două foi subțiri de cristal de safir, care sunt dispuse (ca la parbrize) de o parte și de alta  unei foițe de polivinil, solutie dezvoltată împreuna cu specialiștii elvețieni de la Stettler Sapphire. Sandwich-ul astfel rezultat menține o transparență perfectă îmbunătățind rezistența la șoc. A fost preferată această soluție pentru ca în cazul spargerii primei foi de safir ea nu se va desprinde deoarece este susținută de filmul de polvinil.

Carcasa TPT din carbon este în mod inerent ranforsată (având 600 de straturi de filamente din carbon cu dimensiunea de 30 de microni), iar  arhitectura complexă sporește integritatea structurală și reziliența (rezistența la șocuri).

 

Măestria excepțională este reliefată soluția suspendării complicației turbillon-ului cu cabluri de oțel împletite. Această abordare necesită utilizarea a două plăci de bază, unde placa periferică ancorează mecanismul de tensionare a cablurilor și placa centrală ține calibrul propriu-zis. Această abordare oferă ceasului RM 53-01 o rezistență la șoc de până la 5.000 g.

Introducând aceasta soluție impresionantă, Richard Mille s-a asigurat că Pablo Mac Donough poate juca polo la fel de puternic ca până acum, fără să se gândească la urmările unui eventual impact dintre o minge de polo (similară unui proiectil ca duritate) si ceasul RM 53-01 de pe încheietura mâinii sale.

Editia din acest an a ceasului RM 53-01 Pablo Mac Donough este limitată la 30 de unități cu carcasă din carbon TPT  .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322