Suedezii de la Sequent au venit oficial pe piață în acest an cu cea de-a doua generație a smartwatch-ului mecanic SuperCharger, care a impresionat la momentul lansării atât industria orologeră, cât și industria smartwatch-urilor. SuperCharger2 promite însă să întoarcă și mai multe capete decât predecesorul său. De ce? Aflați în cele ce urmează.
După o primă generație care s-a bucurat de un succes răsunător, mulțumită „nebunilor” de la Sequent care au venit în 2017 cu ideea genială a unui smartwatch mecanic, a venit vremea ca SuperCharger să facă pasul spre o nouă generație. Un pas mic pentru Sequent, dar mare pentru industrie, ca să facem trimitere la replica legendarului astronaut Neil Armstrong.
Prima generație a făcut furori pe platforma Kickstarter, unde precomenzile au curs pe bandă rulantă, Sequent strângând numai din acestea un capital frumușel, de „doar” 1,2 milioane de dolari.
Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, trebuie spus că SuperCharger2 folosește la fel ca predecesorul său o greutate oscilantă, vizibilă pe fereastra de vizionare a mecanismului de pe capacul spate al ceasului, care prin mișcarea sa încarcă cu sarcini electrice un condensator care alimentează senzorii și mecanismul ceasului.
Astfel, SuperCharger2, la fel ca predecesorul său, este alimentat de energie electrică 100% curată și sustenabilă, creată de purtător, care este motivat să fie cât mai activ prin intermediul unei aplicații, numite Sequent BioFeedback, vor fi remunerați virtual cu ”monede SQ” în funcție de cât de multă mișcare este înregistrată de ceas.
Aceste criptomonede pot fi folosite pentru a achiziționa produse, servicii și experiențe welness, fitness dar nu numai. Totul pentru a promova și încuraja mișcarea și activitatea fizică de orice fel, dar și în orice condiții, SuperCharger2 fiind rezistent la apă cu un rating de 50 de metri, o valoare suficientă pentru majoritatea sarcinilor de zi cu zi.
Cadranul cu diametrul de 42 mm și grosime de 12.3 mm, mai mic decât al vechii generații, este disponibil în două versiuni, Sport, respectiv Steel, prima versiune fiind realizată integral din aluminiu, cea de-a doua fiind construită, după cum îi spune și numele, din oțel inoxitabil 316L.
Cureaua precum și indicatorii orari de pe cadran sunt realizate din plastic 100% reciclat din oceane, pentru realizarea curelei fiind necesare nu mai puțin de trei sticle de 330 ml de apă aruncate la întâmplare de oamenii nepăsători în Oceanul Planetar.
Printre funcțiile pe care ceasul le oferă fără să folosească vreun gram de CO2 amintim funcția de monitorizare a somnului, a activității fizice, a distanței și elevației traseelor în natură, cu ajutorul senzorului GPS, cantitatea de CO2 economisită zilnic, precum și capabilitatea de a afișa notificațiile primite pe telefonul mobil.
Toate aceste funcții sunt doar la o atingere distanță, prin intermediul aplicației dedicate boezată BioFeedback, disponibilă atât pe Google Play Store, cât și în Apple AppStore.
În plus față de asta, indicatorul analogic de culoare galben-portocalie de pe cadran poate la rându-i fi un ajutor foarte la îndemână în cazul antrenamentelor intense, cu ajutorul indicațiilor sale pur analogice, ușor de urmărit chiar și cu coada ochiului.
Din punct de vedere financiar, cea de-a doua generație SuperCharger vine cu un preț mult mai puțin piperat decât al primei generații, care avea un preț recomandat care se învârtea în jurul a 700 de dolari. Cea mai ieftină versiune, cea Sport, cu cadran din Aluminiu, pleacă de la 179 de dolari, pe când cea premium, cu carcasă din oțel și cadran transparent are un preț de pornire de 249 de dolari. O diferență ca de la cer la pământ la nivel de preț față de prima generație, ceea ce dovedește că business plan-ul celor de la Sequent a dat roade.
Paleta de culori în care SuperCharger2 este disponibil este deosebit de variată, clienții având la dispoziție culori precum Rose Gold, Albastru, Gri, Nano Black (ediție limitată la 9999 de exemplare, cu un preț de pornire de 299 de dolari).
Posibilitățile de personalizare sunt practic nelimitate, având în vedere că mecanismul de schimbare al curelei este intuitiv și foarte ușor de acționat, clienții având astfel posibilitatea să își croiască un ceas care să se asorteze oricărei ținute din garderobă. Clienții vor avea la dispoziție și o versiune SuperCharger2 cu senzor de puls, care are un preț de pornire de 249 de dolari și care face ceea ce îi spune și numele, adică măsoară pulsul posesorului în orice moment al zilei, afișând valoarea acestuia pe cadran, prin intermediul indicatorului analogic.