Schimb de generaţii – Blancpain 500 Fathoms

În 1953, Blancpain 50 Fathoms era primul ceas modern de scufundări. Cadran lizibil, bezel rotativ pentru calcularea uşoară a sferturilor de oră şi o etanşeitate a carcasei aproape de 100 de metri. Era un ceas al militarilor, construit de un căpitan şi un locotenent al forţelor navale de elită în colaborare cu experţii ceasornicari ai mărcii elveţiene. A devenit un model iconic al orologeriei elveţiene şi s-a bucurat de atenţie pentru fiecare model nou emis timp de aproape 56 de ani.

 

Anul acesta, Blancpain a anunţat că face un pas în faţă. Nu va renunţa cu siguranţă la unul dintre cele mai puternice simboluri pe care le deţine, dar îi trimite întăriri mai tinere. Succesorul „500 Fathoms” poate coborî de 10 ori adâncimea pe care o făcea „bunicul” său în ‘53.

 

 

Primele indicii ale lansării au fost date cu ocazia licitaţiei în scopuri caritabile „Only watch”. Blancpain şi-a făcut intrarea în lista de mărci participante cu un model unic, conceput special pentru evenimentul din Monaco. Acum, ceasul îşi face apariţia la Festivalul Internaţional de ambarcaţiuni de la Cannes. Partener clasic al festivităţii de pe Riviera, Blancpain prezintă versiunea avansată: diametru impresionant de 48mm, carcasă din titan, tratament de cea mai bună calitate a numeralelor pentru o lizibilitate optimă. O notă interesantă de design o reprezintă şi rotorul în formă de elice care pune în funcţiune calibrul automatic 1315.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322