Ceasuri pentru oameni – Licitatia Only watch

Atunci când 34 dintre cei mai mari producători orologeri se reunesc în cadrul unui eveniment, doar expoziţia de ceasuri aprinde ochii pasionaţilor, iar asta fără a mai spune nimic de numărul ameţitor al milioanelor vehiculate. Fiecare dintre casele participante a donat un model special în scopuri caritabile – lupta împortriva unei maladii din cauza căreia în Europa suferă peste 30.000 de tineri – distrofia musculară Duchenne.

 

Audemars Piguet, Bell & Ross, Blancpain, Breguet, Cabestan, Chaumet, Chanel, De Bethune, Hermes, Hublot, Jaquet Droz, MB&F, Montblanc, Omega, Patek Philippe, Piaget, Tag Heuer, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin sau Zenith sunt alături de alţii cei care susţin cauza Prinţului Albert al II-lea de Monaco.

 

 

 

Fără pretenţia unei prezentări complete, iată în linii mari cele mai interesante piese prezente la licitaţia de pe 24 septembrie. Audemars participă cu modelul Monaco, dotat cu o complicaţie Equation of Time, o funcţie care îi permite purtătorului să facă diferenţa între ora solară reală (naturală) şi timpul folosit de om ca o convenţie. În plus, ceasul dispune şi de dată, lună şi an, ora de apus şi răsărit a soarelui şi o funcţie fazele lunii.

 

 

Bell & Ross a dat o nouă faţă modelului BR 01 Airborne, în timp ce Blancpain a ales să construiască un ceas unic pe baza iconului 50 Fathoms. Transformarea i-a adus modelului de scufundări un „0” în plus la nume şi 700m în plus la adâncimea maximă de coborâre subacvatică.

 

 

Patek Philippe şi Vacheron Constantin, numele grele ale segmentului de vârf, îşi fac simţită prezenţa prin modelele Celestial şi Quai de l’Ille. Primul, un ceas cu complicaţii astrologice, este construit dintr-un număr de 315 piese reunite sub numele de calibri 240 LU CL C. Afişează şapte funcţii astronomice, printre care şi o hartă stelară care se mişcă în timp real şi totuşi, poate funcţiona fără întoarcere timp de 42 de ore. Quai de l’Ille este alegerea „liniştită”. Vacheron s-a mulţumit să se concentreze doar asupra finisajelor, preferând un ceas simplu, care animează ore, minute şi dată. Cadranul este confecţionat din cristal safir transparent gravat cu tehnologie laser, fiecare dintre numerale primind un tratament special. Indicatoarele din aur alb de 18 K sunt acoperite de o substanţă luminescentă albă şi satinate.

 

 

Lista poate continua, fiecare dintre cele 34 de ceasuri fiind o piesă absolut deosebită. De aceea, în lunile ce urmează ne propunem să vă introducem în lumea uimitoare a modelelor participante la ”Only watch 2009”.

 

Sursa: watch happening

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322