Roger Dubuis demonstrează estetica mecanismelor fine

Orologierul Roger Dubuis dovedește din nou tact și simț estetic utilizând într-o manieră elegantă mecanismele elaborate care definesc ceasurile de cea mai înaltă precizie. Finețea acestor mecanisme este cu atât mai bine pusă în evidență fiind integrată în noua colecție de ceasuri pe care Roger Dubuis le dedică doamnelor.

Punerea în evidență a părții tehnice a unui ceas prin implementarea acesteia în design este un atribut tipic ceasurilor pentru bărbați, dar coregrafia delicată a rotițelor lucrate cu migală capătă o valență nouă în colecțiile Excalibur și Velvet.

RD Ladies 1Fiecare dintre părțile componente ale mecanismelor au fost fabricate și asamblate în atelierul Roger Dubuis, acesta fiind unul dintre puținii manufacturieri independenți. Astfel se justifică de ce piesele acestor ceasuri au primit râvnita certificare a calității Geneva Seal. Printre criteriile extrem de exigente pentru această recunoaștere a rafinamentului se impune ca mecanismul să fie fabricat în Geneva și să întrunească cele mai înalte standarde de detaliu, calibrare și finisare.

Este un spectacol mecanic complex pe care Roger Dubuis l-a integrat într-o formă care poate fi descrisă drept sculptură în miniatură, ușoară, fină și perfect încorporată în ansamblul designului. În cazul colecției Excalibur identitatea estetică este dată de cifrele romane stilizate și de varietatea de modele în care fundalul, cureaua sau carcasa sunt ornate cu diamante. Una dintre versiuni este foarte revelatoare, prezentând mecanismele drept elementul principal de design. În colecția Velvet se remarcă diamantele tăiate în forme mai somptuoase. Unele versiuni sunt acoperite în integralitate cu aceste pietre prețioase aplicate manual. Luciul lor irezistibil este competat cu giuvaere colorate.

Arta mecanismelor oferă un aer sofisticat și liniei de ceasuri Hommage dedicate femeilor moderne care adoră designul urban contemporan. Piesa de rezistență este în acest caz modelul care încorporează fascinantul “tourbillon”. Această soluție tehnică minimizează efectul pe care îl are gravitația planetei asupra preciziei mecanismelor ceasului.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322