richard mille rm 35 05 rafael nadal

Richard Mille inovează din nou cu RM 35-05 ‘Rafael Nadal’

Finalul de an nu ne dezămăgește. Richard Mille aduce pe ultima sută de metri un ceas a cărui forma deja este consacrată, însă inovează prin adăugarea unei premiere mondiale.

Ceasurile Richard Mille au prezentat adesea progrese tehnice care uneori sunt ascunse în povestea aglomerată a mărcii. Acum, însă… Richard Mille ne aduce RM 35-05 ‘Rafael Nadal’ și introduce pe acesta pentru prima dată un rotor ajustabil! Avem un ceas care este ușor, funcționează incredibil de precis și furnizează o premieră incredibilă pentru acest sfârșit de an.

Noul RM 35-05 este o extensie a liniei originale RM 035. Noul model va fi disponibil de la lansare în două variante: albastru Quartz TPT cu o bandă albă și alb Quartz TPT cu Carbon TPT. Termenul „TPT” provine de la englezescul Thin Ply Technology. Fanii și clienții, însă, îl vor recunoaște imediat pentru Richard Mille e aproape sinonim cu acesta. Faptul că e subțire nu reprezintă o problemă, întrucât fibra de carbon oferă o rezistență fantastică.

richard mille rm 35 05

În timp ce carcasa este destul de interesantă din punct de vedere tehnic, cea mai mare actualizare este la rotorul cu geometrie reglabilă. Ideea din spatele rotorului cu geometrie reglabilă este că puteți varia inerția efectivă a rotorului prin schimbarea poziției a două elemente asemănătoare aripii atașate acestuia. Acesta a fost introdus de Richard Mille în 2016 în RM 35-02, dar singura problemă a fost că rotorul nu era reglabil de utilizator – trebuia să-l duci la un centru de service RM. Acum acest lucru poate fi făcut de utilizator!

Dimensiunile carcasei sunt de 43,15 x 49,95 x 13,15 mm, iar ambele versiuni cu carcasă TPT albastră și albă vor avea un preț, la lansare, de 194.100 euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322