Richard Mille – inovație și eleganță

În premieră mondială, Richard Mille prezintă Gold Carbon TPT, un material hibrid care combină carbonul și foița de aur și care va accesoriza două modele de ceasuri pentru femei.

După 4 ani de cercetare, Richard Mille prezintă un material unic realizat prin combinarea de Carbon TPT, un material rezistent și ușor, cu foiță de aur. Deși cele două materiale sunt dificil de prelucrat, ceasornicarul a realizat progrese majore în ceea ce privește inalterabilitatea și rezistența la șocuri.

Această nouă interpretare a tehnologiei NTPT se bazează pe principiul inserării straturilor de carbon NTPT la un unghi de 45 °, alternând în acest caz cu zeci de straturi de foi de aur, dintre care niciunul nu are o grosime mai mare de 10 microni. Această procedură accentuează caracteristicile specifice ale acestor materiale, care, la rândul lor, sporesc frumusețea contururilor carcaselor pe care le împodobesc datorită jocului unic de lumină pe care îl creează și a tonurilor aurii.

Primele piese fabricate din acest material hibrid sunt două modele pentru femei: RM 07-01 și RM 037, fiecare având un cadran încrustat cu safire negre, iar în mijloc o piatră Onix.

RM 07-01 este evidențiat de liniile curbe ale carcasei sale realizată din Gold Carbon TPT.  Mecanismul automat CRMA2 oferă un contrast între delicatețe și rezistență, caracteristice rigorii la care fiecare model este supus.

Cel de-al doilea model fabricat din Gold Carbon TPT, RM 037 este pus în mișcare de un mecanism automat CRMA1, care are suprafețele contrastante satinate, micro-sablate și negre, evidențiindu-se priceperea tehnică a ceasornicarului.

Prin realizarea Gold Carbon TPT, Richard Mille demonstrează încă o dată hotărârea mărcii de a face din inovație un principiu central al dezvoltării sale, reunind tehnologia și prestigiul în modele unice. Mergând pe urmele titanului, ceramicii și safirului, acest material inovator îmbogățește gama de materiale tehnice disponibile pentru ceasurile dedicate femeilor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322