Ralph Lauren Automotive Chronograph inspirat de Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe

SIHH, cel mai important eveniment din domeniul orologeriei de înaltă clasă, care va avea loc în intervalul 19-23 ianuarie 2015, va include pe lista de noutăţi ceasul inspirat din panoul cu instrumente de bord al modelului Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe din 1938 care i-a aparţinut lui Ralph Lauren. Fiecare ceas din această serie va fi unic, deoarece în cadran este inclusă o inserţie circulară din lemn “burl” tăiată şi finisată manual. Fiecare astfel de inserţie are alt model natural al lemnului. În plus sunt alese numai pelicule de lemn cu un număr cât mai mic de noduri şi iregularităţi.

RL_Automotive_3_4

Pentru mecanismul ceasului, Ralph Lauren a apelat la specialistul Jaeger-LeCoultre, care a pus la dispoziţie calibrul RL751 A/1. Acesta se întoarce singur, bate cu 28.800 de vibraţii pe oră şi oferă o autonomie de 65 de ore. În mod special pentru ceasul Ralph Lauren, mecanismul are finisări „Cotes de Geneve” şi “perlage”.

Nu în cele din urmă formele curbate ale capetelor de prindere a curelei şi ale butoanelor amintesc atât de caroseria elegantului Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe, cât şi de ceasurile sportive purtate de gentlemeni în anii ’30.

RL_Automotive_Chronograph_4

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322