Place Vendôme „Al Kanz” – o piesă unică

Czapek & Cie și Arab Watch Club au creat pentru colecția Place Vendôme, o piesă unică, care va fi scoasă la licitație în scopuri nobile.

Czapek & Cie în colaborare cu Arab Watch Club a creat o piesă unică pentru colecția Place Vendôme, cea mai exclusivistă colecție din portofoliul său. Numită „Al Kanz” sau „Comoara”, în arabă, aceasta va fi scoasă la licitație de către Christie’s cu scopul de a sprijini Emirates Foundation.

The Place Vendôme “Al Kanz”

Carcasa ceasului Place Vendôme „Al Kanz” are 43,5 mm și este realizată din titan clasa 5. Aceasta găzduiește un mecanism manual Czapek, care asigură 60 de ore de autonomie. Subdialele semnate de Czapek la 7:30 și 4:30 poartă un turbillon suspendat de un minut și un al doilea indicator pentru fus orar. Inelul Tourbillon-ulului și inelul GMT sunt fabricate din oțel și acoperite cu un strat nanometric verde.

În premieră mondială, inelul care afișează orele și minutele la ora 12 este realizat din Zoïsite, o piatră semiprețioasă verde foarte specială, ce are o pată neregulată de culoare gri închis. Toate detaliile din Al Kanz au fost realizate în urma unei cercetări minuțioase. Micul cadran central este gravat cu un model arab reinterpretat de Adrian Buchmann, designerul principal al lui Czapek, și a fost inspirat de frumoasele motive ale moscheilor arabe și ale altor clădiri regionale legendare. Gravura este realizată manual de către Michèle Rothen-Rebetez, unul dintre cei mai faimoși și talentați gravori elvețieni.

Nuanța purpurie foarte rară din mijlocul inelelor a fost realizată prin galvanizare cu Comblemine, în Saint-Sulpice, renumit pentru colaborarea cu o serie de branduri elvețiene de înaltă horologie.

Place Vendôme „Al Kanz” va fi expus în Dubai, la Christie’s, în perioada 19-25 octombrie și la Four Seasons Hotel de Bergues, din Geneva, pe 7 și 8 noiembrie. Christie va scoate la vânzare această piesă spectaculoasă în cadrul evenimentului „Ceasuri online: Geneva Edit”, care va avea loc între 5 și 19 noiembrie 2020. Toate câștigurile provenite din vânzarea Al Kanz vor fi donate către Fundația Emirates.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322