Piratul spațiului

Toate casele de orologerie abordează ideea spațiului, vechii ceasornicari stăteau chiar cu telescopul la ochi pentru a crea cât mai veridic elementele spațiale pe cadranul miniaturizat al ceasurilor. Majoritatea se leagă la acest motiv străvechi al orologeriei în special din perspectiva unor complicații cum ar fi fazele lunii, cu insistență pe realizarea grafică a acestora. MB&F a îndrăznit însă mai mult încă de la debutul companiei în 2005  și a propus acum un ceas pe care, dacă nu îl vezi de aproape, poate nici nu l-ai include în categoria ceasurilor. Dealtfel, toate creațiile MB&F sunt neconvenționale, tocmai de aceea sunt denumite Horological Machine.

HM6_Rear art1

 

Noul model HM6 Space Pirate seamănă mai mult cu miniatura unei nave spațiale, forma sa organică fiind concepută în așa fel încât să sugereze o formă de viață. Inspirația lui Maximilian Busser, fondatorul MB&F, a venit de la seria de desene animate japoneze Captain Future, unde eroul principal conduce o navă spațială formată din două sfere unite printr-un tub de legătură. Busser și-a imaginat două asemenea nave unite și în acest fel a luat formă HM6 Space Pirate.

HM6_Frontart2

În fiecare dintre cele patru colțuri ale carcasei biomorfe a ceasului, realizată din titan, este câte o sferă desenată la 360 grade, fața și spatele fiind formate din domuri de cristal transparente. Sferele din partea de jos arată ora și minutul prin intermediul a două semisfere care se rotesc vertical. Celelalte două sfere lasă la vedere două turbine care se rotesc orizontal și al căror rol este de regula funcționarea mecanismului în cazul vitezei excesive provocate de mișcarea rapidă a mâinii, evitând astfel uzura și stresul pinioanelor.

HM6_Back art3

Domul central conține un flying tourbillon funcțional, care vine la pachet cu o particularitate. În spațiu, asemenea domuri oferă prea puțină protecție la radiațiile termonucleare ale Soarelui, așadar cei de la MB&F s-au gândit că ar fi și mai veridic dacă ar rezolva problema în cazul lui HM6 Space Pirate. Ca urmare, prin intermediul butonului de la ora nouă, tourbillon-ul poate fi ascuns de un scut retractabil din titan, semisferic, care ajuntă și la evitarea oxidării premature a uleiurilor de lubrificare a mecanismului.

Spatele ceasului prezintă calibrul dezvoltat special pentru HM6 Space Pirate în mai mult de trei ani de la debutul cercetărilor. MB&F anunță că doar 100 de mecanisme vor fi produse și doar 50 de ceasuri HM6 Space Pirate.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322