Piaget a celebrat “Ziua Trandafirilor” la Castelul Malmaison

Piaget are o legatura puternica cu trandafirii prin pasiunea Chairman-ului Yves Piaget, iar acest lucru a dus la implicarea producatorului elvetian in restaurarea uneia dintre cele mai frumoase gradini de trandafiri din lume.

Gradina de trandafiri a castelului Malmaison a fost atent restaurata, iar aici pot fi admirati unii dintre cei mai frumosi trandafiri din lume.

Yves Piaget. Chateau de la Malmaison. 06/2014 © david atlanTotul a început datorită pasiunii împărătesei Josephine Bonaparte pentru trandafiri. Împreună cu Napoleon Bonaparte, Josephine a cumpărat Chateau de Malmaison în 1799, iar apoi a adus circa 200 de plante necunoscute până atunci în Franța pe care le-a aclimatizat în grădina lungă de 50 de metri, printre ele lăsând libere tot felul de animale exotice.

De-a lungul timpului, grădina s-a degradat constant, iar Piaget a avut ideea de restaura gradina, amenajând-o prin replandarea a peste 750 de trandafiri vechi și afirmând astfel, încă o dată, pasiunea pentru artă și frumos.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322