Pebble Time – noul smartwatch este deja un succes pe Kickstarter

Actualele modele, Pebble și Pebble Steel, nu se remarcă prin performanțe deosebite, având un ecran alb-negru, care nu e tactil. Clenciul este că vorbim de tehnologia e-ink, utilizată de e-book readere (gen Kindle) cu câteva avantaje evidente: vizibilitate excelentă în lumina soarelui (ceea ce nu se îmtâmplă la ecranele luminate din interior), ecran permanent „aprins” și consum foarte mic de energie.

 pebble_2

Noul ”Time” preia câteva din caracteristicile bine-cunoscute, cu excepție notabilă: ecranul este acum color. Însă nu este vorba de o tehnologie clasică TFT sau OLED, ci una numită de producător ”color e-paper”, care conservă avantajele recunoscute, inclusiv autonomia de până la șapte zile a acumulatorului.

pebble_3

Sistemul de operare este unul proprietar Pebble și se remarcă printr-o interfață care organizează notificările pe baza unui timeline, de unde și numele noului model. Ceasul mai integrează și un microfon, cu ajutorul căruia se pot transmite scurte mesaje sau înregistra notițe vocale. Livrările vor debuta în luna mai, la un preț de 199 de dolari (în Statele Unite)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322