Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition, o jumătate de secol de la primul pas pe Lună

Omega a prezentat în această lună, în cadrul unui eveniment major desfășurat în Elveția, ediția limitată a unui ceas legendar care marchează treceea a 50 de ani de când Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni ajunși pe Lună.

Cum Omega Speedmaster a fost martorul tăcut, dar cât se poate de exact, al primei aselenizări cu personal uman, oficialii mărcii, alături de cei ai grupului swatch, au decis să ofere pasionaților o piesă aniversară în ediție limitată sub numele Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary. Cu o carcasă din oțel inoxidabil, ceasul are un bezel realizat din deja cunoscuul aliaj Moonshine Gold compus din aur, argint și paladiu.

Limitată la 6.969 de piese, noua ediție are în dreptul orei 9 un subcadran în care este gravat Buzz Aldrin urcând pe scara modulului Lunar. În plus, mult mai discret peoate fi observată la ora 11 o gravură care simbolizează numărul 11, o referire la misiunea Apollo.

Ceasul este animat de Master Chronometer Caliber 3861. Ca și calibrul 861 care se afla în componența piesei ajunsă în spațiu împreună cu astronauții americani mecanismul cu încărcare manuală este echipat cu un cronograf. Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition Stainless Steel are un preț de catalog de 9.650 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322