Noul Ressence Type 3 are cadran umplut cu ulei şi termometru pentru măsurarea temperaturii acestuia

Text: Alex Buţu

Abordarea originală pe care inginerul Benoit Mintiens o aduce în domeniul orologeriei a mai produs o funcţie deosebită, prin implementarea unui mecanism de măsurare a temperaturii uleiului folosit pentru cadranul noului ceas Ressence.

Benoit Mintiens a fondat marca Ressence în 2009. Numele brandului este un neologism care combină cuvintele “renaştere” şi “esenţă”. Iar logo-ul încorporează profilul unei palme, drept un simbol al umanismului.

Primele trei prototipuri de ceasuri Ressence au fost prezentate la Baselworld în 2010. De la început creaţiile acestui tânăr brand s-au remarcat prin aspectul original. Iar acelaşi aspect îl păstrează şi modelul Type 3 care are funcţia de a măsura temperatura uleiului din partea superioară a carcasei ceasului. Este o carcasă deosebită prin faptul că este construită din două domuri de safir unite printr-o ramă subţire de titan, care cuprinde şi prinderile pentru cureaua de piele. Carcasa măsoară 44×15 mm, iar tot ceasul cântăreşte doar 75 de grame.

Ressence-Type3-New

Aspectul unic al ceasului rezultă din faptul că domul superior al carcasei este umput cu 35,2 ml de ulei, astfel că se crează iluzia prin care cadranul pare lipit de cupola de safir. În spatele indicatoarelor se află calibrul mecanic ROCS3.2. Soluţia tehnică prin care Ressence uimeşte este faptul că acest calibru nu are legătură directă cu elementele de afişaj ale orei, minutelor, secundelor, datei şi temperaturii uleiului. Toate acestea sunt angrenate printr-o serie de magneţi interpuşi între cadranul umplut cu ulei şi jumătatea inferioară care găzduieşte calibrul. Întoarcerea calibrului mecanic trebuie făcută o dată la 36 de ore. Însă nu există o coroară clasică pentru acest lucru. În schimb, Ressence a găsit încă o soluţie originală. Întoarcerea ceasului, precum şi reglarea orei şi datei sunt făcute prin rotirea domului din jumătatea inferioară a carcasei.

Noul model Type 3 se distinge prin indicatorul temperaturii uleiului. Un arc sensibil la schimbări de temperatură a uleiului între -5 şi +55 de grade Celsius se află în spatele acestei funcţii. Dacă acul indicator este în mijlocul afişajului, adică între zona albastră şi cea portocalie, atunci ceasul funcţionează în parametri optimi.

Toate aceste complicaţii tehnice justifică preţul de circa 42.000 de dolari care va fi perceput pentru noul Ressence Type 3. Ceasul va debuta la Baselworld 2015.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322