Miki Eleta Timeburner aduce un elogiu motorului cu ardere internă

Eleta-Timeburner-watch-2

Text: Alex Buţu

Pentru proiectarea acestui ceas original ce pare desprins din curentul steampunk, Miki Eleta a colaborat cu Marc Jenni, membru al academiei orologierilor independenţi AHCI (Academie Horlogere de Createurs Independants). Rezultatul este descris drept un tribut nostalgic adus motorului cu ardere internă, care îl fascinează pe artist de la vârsta de 16 ani, când tatăl său, un mecanic de locomotivă, l-a lăsat să conducă un tren de marfă pe un traseu montan din Bosnia. O altă fascinaţie personală a fost pentru motocicletele BMW din anii ’50. Ambele se regăsesc în designul ceasului Timeburner.

Calibrul Unitas 6497-1funcţionează la 18.000 de vibraţii pe oră şi oferă o rezervă de putere de 46 de ore. Acesta operează un element ce imită pistonul unui motor pentru a indica minutele şi secundele într-o zonă aflată în continuarea carcasei circulare propriu-zise. În cadranul rotund este indicată ora. Aici se află braţul care este conectat la cilindrul tipic motorului cu ardere internă.

Vor fi produse 3 versiuni ale ceasului, diferenţiate de carcasele din bronz combinat cu diverse metale. Fiecare model va fi manufacturat în câte 99 de exemplare.

Miki-Eleta-timeburner-motorcycle

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322