MB&F Legacy Machine 101 aduce în prim plan balansierul şi cadranul “îngheţat”

Text: Alex Buţu

LM101_Frost_RG_preview

În cazul ceasului MB&F Legacy Machine 101, balansierul este cel prezentat în prim plan. Şi dacă în mod normal balansierul era practic ascuns, acum este adus în centrul atenţiei chiar pe cadranul modelului LM101. Acest mecanism responsabil cu precizia ceasului. Împarte scena oferită de cadran cu indicatoarele pentru oră, minut şi rezervă de putere (45 de ore).

Cadranul în sine este un element care distinge seria limitată la câteva zeci de exemplare numite LM101 Frost. Cuvântul “Frost” desemnează suprafaţa care pare îngheţată, sau glazurată cu chiciură. MB&F subliniază că Abraham-Louis Breguet este cel care a introdus metoda acestei glazurări în secolul 18. Metoda “frosting” proteja cadranul şi calibrul contra oxidării şi era făcută iniţial cu acizi periculoşi. MB&F explică fatul că în prezent se folosesc cu acelaşi rezultat perii metalice, însă doar un număr redus de artizani stăpânesc această îndeletnicire, restul utilizând un fel de sablare (care nu are acelaşi efect vizual). Vor fi manufacturate doar 33 de modele LM101 Frost cu carcasă din aur galben şi 33 din aur roşu.

Dar LM101 este un ceas foarte important pentru extravagantul orologier, având primul calibru dezvoltat intern de către MB&F.

LM101_Frost_Profile1_YG_preview

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322