MB&F – Hoții și vardiștii ediția 2017

Prietenii noștri de la MB&F ne-au povestit pățaniile prin care au trecut anul acesta, când magazinul din Geneva le-a fost jefuit de o bandă de hoți bine îmbrăcați…

Întâmplările, povestite prin vocea celor de la MB&F, par desprinse dintr-un film de acțiune hollywoodian: “după cum bine vă amintiți, magazinul nostru din Geneva a fost ținta unui jaf armat acum câteva luni, în cadrul căruia colegii noștri au fost legați și amenințați cu arma (!) de doi hoți bine îmbrăcați, care se ascundeau sub masca unor potențiali clienți MB&F.

Deși angajații noștri nu au suferit niciun fel de traumă fizică, aceștia au rămas totuși destul de marcați de ceea ce li s-a întâmplat, hoții reușind să fure toate produsele expuse și să golească complet seiful magazinului. Hoții au sustras o mulțime de ceasuri, inclusiv unele istorice, piese ale muzeului nostru personal, care nu se mai află în producție, inclusiv modelele Horological și Legacy care făceau parte din istoria casei noastre orologere. În afară de trauma cauzată de incident în sine, am fost deosebit de afectați de pierderile materiale incomensurabile.

La acel moment, am primit nenumărate mesaje de la prietenii noștrii din toată lumea care ne anunțau de întregul lor suport și de întreaga lor compasiune. Tocmai de aceea, am simțit că este necesar să împărtășim cu voi cum s-a derulat mai departe întregul fir al evenimentelor.

Într-o manieră complet neașteptată și eficientă, forțele polițienești din Elveția, Franța și Belgia au reușit să localizeze infractorii în orașul Antwerp din Belgia.  Într-o scenă desprinsă parcă din filmele de acțiune, polițiștii belgieni, deghizați în suporteri ai unei echipe locale de fotbal, au luat prin surprindere și au arestat hoții într-un restaurant, chiar în timp ce se pregăteau să vândă bunurile furate unui alt infractor. Am fost foarte norocoși, pentru că banda de hoți avea încă asupra lor toate ceasurile furate, care se aflau în condiție bună, în ciuda câtorva zgârieturi și a altor daune minore.

Ultimul capitol al poveștii a fost mai de durată, întrucât autoritățile belgiene ne-au confiscat toate ceasurile, acestea fiind considerate dovezi pentru proces. Procesul de restituire al ceasurilor a fost prelungit și din cauza faptului că procesul, dar și cercetările a fost derulat de autoritățile judiciare și polițienești ale celor trei țări enumerate anterior. Am reușit în final să intrăm din nou în posesia prețioaselor noastre ceasuri câteva luni mai târziu. Un deznodământ fericit a unei serii de evenimente unică și de necrezut!

Vă mulțumesc din nou, în numele MB&F, pentru toate vorbele și urările voastre din 2017. De asemenea, vrem să vă urăm toate cele bune și un an nou fericit.

Charris Yadigaroglou

 

 

Publicat de admin la data de 22 December, 2017 11:43 am
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.