Richard Mille materialul Cermet gri

Materialul Cermet gri apare în noul cronograf Richard Mille 11-05

Materialul Cermet gri, fidel spiritului Richard Mille, este rodul cercetărilor riguroase realizate de reputatul brand. Materialul Cermet gri, exclusiv Richard Mille, combină lejeritatea titanului și duritatea diamantului în noul cronograf Richard Mille.

Carcasă aerodinamică

Construcția mecanismului automate pune în valoarea excepționalul titan. Funcțiile sale includ în special un afișaj GMT care poate fi ajustat pur și simplu datorită unui dispozitiv de împingere situat la ora 9. Același afisaj este setat grație unui cronograf flyback de 24 de ore și a unui calendar anual. Materialul Cermet gri, adăugat, este adaptat liniilor carcasei, ce măsoară 50 x 42,70 mm și are o grosime totală de 16,15 mm.

Aliere matriceală

Materialul Cermet gri își datorează culoarea gri unică alierii unei matrice metalice de zirconiu cu inserții ceramice de înaltă performanță. Implementarea sa a necesitat un grad de rigurozitate, proporțional cu cel necesar pentru crearea materialelor. Încălzirea și presarea laolaltă a unor materiale foarte diferite la o temperatură ridicată, fără a-și modifica calitățile respective a fost o provocare.

A fost nevoie de mulți ani de dezvoltare pentru Richard Mille și Grupul IMI, specializat în microtehnologie, pentru a îndepărta lianții nefolositori și a reține doar materiale adecvate. Procedura inovatoare folosită pentru această soluție se împerechează prin ștanțare la cald clasică cu o serie de impulsuri puternice de curent electric.

Sinterizare flash

Tehnologia folosită crește cinetica de sinterizare, și este cunoscută sub numele de „sinterizare flash”. Densitatea sa este de 4,1 g / cm3 – mai mică decât cea a titanului, iar duritatea de 2.360 Vickers – aproape la fel ca cele 2.400 de Vickers ale diamantului – fac din materialul Cermet gri o alegere prudentă pentru utilizarea în plăci expuse zgârieturilor.

Combinații excentrice

Proprietățile fizice ale materialului Cermet gri sunt recunoscute pe scară largă, dincolo de industria orologeră, de unde utilizarea sa frecventă în protecția balistică, în componentele exterioare de fuselaj aerospațial și în frânele automobilelor de competiție. Combinația dintre o carcasă Carbon TPT®, o carcasă din titan de grad 5 și o carcasă din materialul Cermet gri ajută la reducerea semnificativă a greutății ceasului cronograf RM 11-05.

Ediție limitată

Limitat la 140 de bucăți, RM 11-05 Automatic Flyback Chronograph GMT este disponibil din această lună (iulie) 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322