Jean Richard Diverscope – Orologerie la adâncime

Cum spuneam, designul vintage este din ce în ce mai la modă. Iar Jean Richard Diverscope nu face excepţie. Decupajul rotund al cadranului în interiorul carcasei cu forme rectangulare, verdele ţipător de pe bezel şi forma indicatorilor, toate fac trimitere la perioada anilor ’60.

 

 

Pentru pasionaţi, Jean Richard se prezintă ca un avid iubitor de apă. Carcasa de dimensiuni apreciabile, în ton cu cerinţele moderne, de 43x43mm, rezistă până la o adâncime de 300m. Straturile de PVD negru care acoperă oţelul îl fac un ceas extrem de prezentabil, iar cele două coroane protejate îi dau de gol misiunea sa marină. Cu ajutorul celei din stânga se face potrivirea orelor şi minutelor, în timp ce coroana poziţionată la ora 9 controlează bezelul rotativ interior.

 

În spatele designului se află un mecanism manufacturat cu întoarcere automată. Un calibru care pentru modelul Driverscope nu pune în funcţiune decât o fereastră de dată, dar care poate fi foarte uşor modificat pentru a accepta complicaţii cu prestigiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322