IWC Portugieser Annual Calendar este TEMPORIS Watch of the Year 2015

PORTUGIESER ANNUAL CALENDAR

A patra ediție a TEMPORIS Awards Gala, eveniment organizat anual de revista TEMPORIS, editată de Autofan Company, a fost găzduită în acest an de Hotelul Hilton din București, iar finalistele celor 13 categorii de ceasuri au fost anunțate de Ionela Năstase și George Zafiu. Printre personalitățile care au înmânat premiile din 2015 s-au numărat Mircea Coșea, Mădălina Nistor, Peter Imre, Dan Cazacu, Cosmin Vladimirescu, Victor Topalu, Gabriel Biriș, Marius Ghenea, Eduard Uzunov, Horațiu Nicolau și Tudor Furir.

TEMPORIS Awards Gala 2015 (1)

Conceptul de desemnare a câștigătorilor celor 13 categorii ale TEMPORIS Awards – original și transparent – a constat mai întâi în selectarea a 66 de ceasuri finaliste dintr-un total de 500. Selecția a fost realizată de un juriu format din Jan Lidmansky (jurnalist ceh), Kari Voutilainen (renumit ceasornicar independent), Nicholas Foulkes (columnist Vanity Fair, Financial Times și Newsweek), Philippe Dufour (cel mai cunoscut și apreciat ceasornicar independent al lumii), Bojan Levic (proprietarul revistei Kronomedia din Slovenia), Peter Imre (pasionat de ceasuri), Radu Budeș (președinte Splendid Media) și Dan Vardie (fondator TEMPORIS). A urmat votul cititorilor revistei TEMPORIS la care au participat circa 3.500 de persoane prin intermediul site-ului www.temporis.ro

Câștigătorii celor 13 categorii ale TEMPORIS Awards 2015 sunt:

 –  Best Electric Girl’s Watch 2015 –  TAG Heuer Carrera Special Edition Cara Delevingne

–  Best Electric Boy’s Watch 2015 –  Seiko Astron GPS Solar Dual Time

–  Best Everyday Man’s Watch 2015 –  OMEGA Seamaster Aqua Terra James Bond Limited Edition

– Best Everyday Lady’s Watch 2015 –  Longines new Dolce Vita

–  Best Holiday Man’s Watch 2015 –  Ulysse Nardin Marine Chronograph Manufacture “Voyage Bleu”

–  Best Holiday Lady’s Watch 2015 –  Hublot Big Bang Jeans

–  Best Bargain 2015 –  Montblanc Heritage Spirit Orbis Terrarum (steel)

–  Red Carpet Lady’s Watch 2015 –  Omega De Ville Prestige Dewdrop

–  Bad Boy’s Watch 2015 –  Antoine Preziuso Tourbillon of Tourbillons

–  Best Complication Watch 2015 –  Rotonde de Cartier Grande Complication Squelette

– Best Smartwatch 2015 –  Guess Connect

–  Watch of the Year 2015 –  IWC Portugieser Annual Calendar

 –  Jury Prize 2015 – Zenith Academy Georges Favre – Jacot

TEMPORIS Awards Gala 2015 (8)

TEMPORIS “Hall of Fame” este singura galerie de acest fel din lume, una dedicată geniului, viziunii, inspirației și competenței. Este un tribut adus marilor creatori ai orologeriei de lux.  Conceptul TEMPORIS Hall of Fame a fost lansat în urmă cu trei ani, iar primii trei ceasornicari de renume care au fost incluși în această prestigioasă galerie au fost Kurt Klaus, legenda vie de la IWC, Mathias Buttet, omul din spatele revoluției în industria ceasurilor de lux creată de Hublot, și Kari Voutilainen, unul dintre cei mai cunoscuți ceasornicari independenți din lume. Toți trei au venit în 2012 la București pentru a deveni membri ai TEMPORIS Hall of Fame. În aceeași galerie au fost primiți în 2013 și Richard Mille (Richard Mille), Stephen Forsey (Greubel & Forsey) și Yves Corthesy (Zenith), pentru ca, la ediția de anul trecut, să se adauge acestor nume cu rezonanță și Philippe Dufour (ceasornicar independent), Carole Forestier Kasapi (Cartier), Roger Dubuis (Roger Dubuis Manufacture), Michel Parmigiani (Parmigiani Fleurier). În 2015, galeria TEMPORIS Hall of Fame s-a îmbogățit cu Antoine Preziuso (ceasornicar independent), Jean-Daniel Dubois (CEO al Manufacture Vaucher) și Franc Vila (ceasornicar independent). Pe lângă acești virtuozi ai ceasornicăriei, Gala TEMPORIS Awards l-a avut ca invitat special pe unul dintre puținii români ajunși în cercul select al marilor companii din haute-horlogerie, Florin Niculescu, vice-președinte al Parmigiani Fleurier.

TEMPORIS Awards Gala 2015 (14)

Această seară este fantastică. Mulțumesc revistei TEMPORIS și dumneavoastră, tuturor, pentru emoția creată. Industria ceasurilor este foarte veche și bogată și tocmai de aceea ne obligă să o respectăm. Totul a început de la o clepsidră prin care curgea un fir de nisip, iar acum vorbim despre complicații uimitoare și conectivitate. Ne întrebăm cu toții unde se va ajunge în această industrie. Eu cred că, grație noii generații, orologeria va continua să perpetueze mecanica de înaltă clasă și eleganță. Vă mulțumesc încă o dată și vă las să visați la minunatele ceasuri ale viitorului”, a declarat în cadrul TEMPORIS Awards Gala 2014, Antoine Preziuso.

TEMPORIS Awards Gala 2015 (13)

Trăiesc un moment de mare emoție. Vă mulțumesc pentru invitația la acest eveniment de mare anvergură în industria ceasurilor.  Sunt foarte bucuros să mă aflu în mijlocul unor oameni care cunosc ceasurile, sunt pasionați și, unii dintre ei, chiar reprezintă mărci de prestigiu. Noi cei de la Manufacture Vaucher nu suntem atât de vizibili. Ne mulțumim să fim în spatele multor mărci importante cărora le furnizăm mecanisme și componente. Ne place să spunem că suntem „inima” ceasurilor. Tocmai de aceea, vă mulțumesc din inimă și mă simt onorat să mă aflu în prezența dumneavoastră”, a spus Jean-Daniel Dubois.

TEMPORIS Awards Gala 2015 (17)

Am fost prezentat ca un «băiat rău» al industriei ceasurilor. Nu știu dacă eu sunt un băiat mai «rău» decât Dan Vardie, cel care a reușit să creeze un eveniment atât de frumos. Vreau să mulțumesc foarte mult tuturor celor prezenți în sală, mai ales echipei TEMPORIS care a reușit să adune atâția oameni importanți laolaltă. Sunt foarte fericit să fiu în mijlocul dvs. Nu am fost niciodată la București și mă bucur să descopăr că aveți un oraș foarte frumos și o țară minunată. Vreau să mă întorc des aici de acum înainte.  Sper ca timpul să îmi permită asta pentru că ceasornicăria este o meserie complicată care necesită multă muncă. Am început din postura de colecționar, pe când eram foarte tânăr, și am ajuns să produc chiar eu ceasuri pentru că simt tot timpul nevoia de a fi înconjurat de ele. Ceea ce fac eu nu este o afacere, ci o pasiune”, a menționat Franc Vila în momentul anunțului includerii sale în TEMPORIS Hall of Fame.

TEMPORIS Awards Gala 2015 (9)

De asemenea, Florin Niculescu s-a declarat plăcut surprins și onorat de atenția acordată de români: Pot spune că nu știu ce se întâmplă cu mine de două zile. Totul este o surpriză. Nu mă așteptam deloc la ceea ce văd și simt și nici ca prezența mea să suscite atâta atenție. Sunt bucuros că pot reprezenta firma Parmigiani aici, la București, în țara mea natală. Mulțumesc revistei TEMPORIS pentru invitație și dumneavoastră, tuturor, pentru atenția pe care mi-o acordați. De asemenea, le mulțumesc celor care, de aproape sau de departe, se interesează de mine și de munca mea.”.

Partenerii ediției din 2015 a TEMPORIS Awards Gala au fost Cellini, Omega, Chivas, Galt Orologerie Elvețiană, Girard-Perregaux, DS, Micri Gold Bijuterii, Illy și Phoenix Media.

TEMPORIS este prima revistă românească dedicată 100% industriei ceasurilor. Principiul său este acela de a oferi o perspectivă clară a acestui univers complex și exclusivist. Pe lângă elementele tehnice prezentate, TEMPORIS include în paginile sale secțiuni dedicate stilului de viață precum NOVITAE, VALORIS, STORIA, TEHNORIS, ADVISUM.  În timp, acestea au dezvoltat o puternică personalitate susținută de profesionalismul echipei editoriale. TEMPORIS a devenit un titlu de renume pe plan internațional, recunoscut de branduri celebre de ceasuri și fiind invitat la cele mai importante evenimente din domeniul orologeriei

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322