IWC lansează Ediția limitată Top Gun SFTI

Cu gândul la noul film Top GUN, IWC Schaffhausen își completează gama de ceasuri Pilot  cu noul model Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI”. Lansarea a fost făcută on-line și nu s-a bucurat de prezența lui Tom Cruise ci a unui adevărat „Maverick”!

Text: Andrada Arsenie și Dan Vardie

Filmul Top GUN 2 a fost amânat până în vara anului viitor complicând lansările de produse plasate în film. IWC are un contract cu celebra școală US Navy de mulți ani și produce ceasuri Pilot care poartă logo-ul acestei școli. La un moment dat, a fost chiar un scandal cu Breitling care susținea că are contract cu exact aceiași școală. Conflictul din acel an a fost soluționat fără că vreuna din casele orologiere să prezinte vreun ceas Top GUN. Mai interesant este că pe atunci, George Kern, președintele IWC a avut câștig de cauză, contractul rămânând la IWC. Astăzi, Kern este președintele lui Breitling…

Premiera mondială nu s-a bucurat de prezența lui Tom Cruise. În schimb Jim DiMatteo, căpitan în US Navy și instructor principal la celebra  Navy Fighter Weapons School TOPGUN a avut o participare spectaculoasă. DiMatteo este un IWC Friend of the brand, poartă zilnic acest ceas și ne-a explicat că este uimit de 2 lucruri. „Cât de precis rămâne ceasul în ciuda unei exploatări în forță, la multe accelerații cu factor multipli de G-uri! Rezistă chiar mai bine decât mine.” Iar al doilea argument se referă la loviturile dure pe care ceasul le primește în cockpit, datorită numeroaselor mișcări al mâinilor pe care un pilot de vânătoare le face în timpul fiecărui zbor. „Sunt uimit că am peste 200 de zboruri cu acest ceas și nu are nici măcar o zgârietură” a adăugat adevăratul „Maverick”.

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Ediția „SFTI” continuă tradiția ceasurilor TOP GUN ale IWC. Noul model se inspiră din ceasul „Strike Fighter Tactics Instructor”, care a fost creat în 2018 în onoarea Comunității de Aviație Navală din SUA și este disponibil doar pentru absolvenții TOPGUN.  Acesta este realizat cu materiale extraordinar de robuste pentru a rezista la solicitarea extremă pe care o experimentează piloții în cabina avioanelor supersonice, precum F / A-18 Super Hornet.

Datorită combinației dintre carcasă frontală fabricată din ceramică cu oxid de zirconiu negru și carcasa din spate realizată din Ceratanium®, o inovație recentă a inginerilor de materiale IWC, cronograful sport are un cod de design tactic, negru mat. Limitat la 1500 de piese, noul model este extrem de rezistent la zgârieturi, iar culoarea sa neagră este total anti-reflex.

Aspectul tactic este completat de un cadran negru și de indicatoare negre luminescente. Indicatorul mic al secundelor și coada celui de-al doilea indicator al cronografului, care ia forma unui jet, adaugă o pată de culoare roșie cadranului.

Protejat de o carcasă interioară din fier ușor împotriva câmpurilor magnetice, calibrul 69380 fabricat de IWC este un mecanism cronograf de 4 Hz (28.800 vibrații pe oră). Designul clasic cu roți pe coloană permite măsurarea timpilor de cronometru de până la 12 ore, oferind totodată o afișare a datei și a săptămânii. Autonomia este de 46 de ore. Ceasul sport este prevăzut cu o curea textilă verde și are o rezistență la apă până la o presiune de 6 bari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322