HYSEK “IO TOURBILLON JOAILLERIE D’ART”

Hysek a dus deja arta skeletonului la extrem. Compania ne arată un ceas unic cu bijuterii, care încorporează de asemenea tehnica scheleton, punând astfel la temelie o nouă formă de artă ceasornicară: ceasul cu bijuterii scheletat.

Fabrica Hysek a acordat întotdeauna o atenție egală atenției aspectelor tehnice și estetice ale pieselor sale. Fiind unul dintre ultimii producători finali de ceasuri, complet independenți, și-a afirmat propria estetică deosebită încă din primele sale zile; marca a utilizat în mod constant complicații de mare intensitate, cum ar fi turbillon, double tourbillon, calendar perpetuu, cronograf și dată mare, combinându-le cu un stil caracteristic și impozant.

Una dintre trăsăturile distinctive ale stilului Hysek s-a dovedit a fi noua sa abordare a scheletonului. Nu numai că piesele mecanismului au fost scheletizate până la limitele puterii lor funcționale; marca a revizuit și reproiectat mecanismul în sine, reducându-l la cea mai ușoară expresie posibilă. Mai degrabă decât să modifice deschideri și gravuri, provocarea implică, prin urmare, o examinare aprofundată a structurii reale a fiecărui mecanism scheletizat. Rezultatul a dus la nașterea unei rase eterice de ceasornicărie, plină de lumină – și ceasuri care sunt pur și simplu radiante.

Bijutierii au fost impulsionați de ceasornicari

Cu toate acestea,scheletarea a provocat o altă dilemă atunci când s-a ajuns la alegerea bijuteriilor: inserțiile diamantului pavé absorb lumina, mai degrabă decât să o lase să treacă. Și așa Hysek și-a adaptat tehnicile de prelucrare. Scopul este de a “deschide” diamantele, restabilind transparența lor absolută și amplificând mai departe irizația lor. Pentru a face acest lucru, fabricarea s-a inspirat din munca sa de scheletare. Nu s-a mulțumit de modificarea pur și simplu a modului în care diamantele au fost ținute în loc, și atunci Hysek a decis să reproiecteze întreaga structură de ornare, folosind aceeași abordare ca aceaa luată pentru mecanismele scheleton.

Bijuterii

Rezultatul este un set ascuns, care este și mai sofisticat decât versiunea tradițională: nu numai că ascunde suporții înșiși, ci și părțile inferioare ale fiecărui diamant vizibil, permițând luminii să strălucească neîngrădit prin diamantele baghete, creând o irizare care acoperă întregul ceas –  IO 45 mm Skeleton Tourbillon “Joaillerie d’Art”.

Pentru a evidenția acest efect, Hysek a acoperit cadranul operei sale cu nu mai puțin de trei containere diferite, care dețin în total 156 de diamante tip baghetă pe trei nivele diferite, permițând bijuteriilor aranjate să cuprindă fiecare contur al calibrului HW14. Lumina strălucește prin spatele safirului, luminează flanșa, difuzează prin carcasă și reflectă cadranul acoperit cu diamant – creând o orbire de lumină neîngrădită de cel mai mic obstacol.

Un ceas excepțional, unic

Pentru moment, IO 45 mm Skeleton Tourbillon “Joaillerie d’Art” este o piesă unică, concepută pentru a prezenta conceptul de “aranjare a bijuteriei scheletate”. Din punctul de vedere al ceasornicăriei, Hysek a păstrat toate proprietățile principale ale mecanismului inițial. Calibrul HW14 este înfășurat manual, eliminând necesitatea unei mase oscilante – o altă sarcină care ar fi fost necorespunzătoare pentru IO Skeleton Tourbillon.

Calibrul are doar 164 de piese componente și este complet decorat manual. Nimic nu este lăsat la întâmplare în realizarea echilibrului său estetic. Barilletul principal este localizat la ora 7, turbillon-ul la ora 11. Acest aspect asimetric, unul dintre caracteristicile emblematice ale Casei, aduce o contribuție decisivă la stilul IO, fiind unic atât în ceasornicărie, cât și distinctiv coplesitor. Ansamblurile iconice 1, 5, 7 și 11 ore ale lui Hysek sunt toate desenate pe flanșa interioară a unui bezel cu diamante tip baghetă. Prinderile (aplicate, așa cum se potriveste la cel mai înalt standard) sunt de asemenea prevăzute cu diamante tip baghetă, în timp ce coroana este ornată cu șase pietre plus o a șaptea piatră pe vârf rose – cut. În total, IO 45 mm Skeleton Tourbillon are un total de 17.47 carate.

Specificatii tehnice

Decorare

– 537 de diamante tăiate tip baghetă

– 17,47 carate

Mecanism

– Hysek Caliber HW14

– Manual mecanic

– Scheleton turbillon

– Oră și minut

– Decor Rose des Vents

– 164 componente

– 17 rubine

– Autonomie 77h +/- 3h

– Frecventa 28’800 VpH

Carcasă

– Dimensiuni: diametru 45 mm x grosime 11.4 mm

– Forma rotundă

– Aur roz de 18k

– Rezistență la apă 30 m

– Cristal de safir  antireflexi

– Capac cristal de safir

Curea

– Catarama Hysek

– Curea din piele de aligator

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322