Gyre Sky green

GYRE SeaCliner, primul ceas realizat din plase de pescuit reciclate

Un grup de olandezi a realizat un ceas în componența căruia au fost utilizate materiale rezultate din reciclarea unor plase de pescuit recuperate din ocean.

Gyre Sky green

GYRE SeaCliner este un ceas sport realizat din materiale reciclate, iar olandezii care l-au asamblat spun că noul brand de ceasuri – GYRE – se va concentra pe creșterea gradului de conștientizare a problemelor cauzate de abandonarea plasticului în mări și oceane.

După trei ani de dezvoltare, modelul SeaCleaner este gata de a fi livrat doritorilor. „Am parcurs un drum lung. Materialul reciclat nu a mai fost folosit până acum așa că am întâmpinat toate problemele posibile, de la o carcasă foarte fragilă până la una care s-a dizolvat parțial în apă. De aceea, satisfacția a fost și mai mare la final, în ianuarie, când am purtat primele prototipuri”, a declarat creatorul și fondatorul GYRE, Bernard Werk.

În opinia acestuia, GYRE este un simbol al schimbării, fără a face compromisuri în privința stilului și a confortului. Cu un design tipic franțuzesc, un mecanism japonez de înaltă calitate și o asamblare care are loc în Olanda, noul ceas GYRE are o carcasă neagră, culoarea originală a materialului reciclat.

Cei de la GYRE susțin că întregul proces de realizare a ceasului este unul benefic naturii. Pescarii colectează plasele de pescuit din mare și le livrează firmei de reciclare în schimbul unei sume simbolice fapt ce arată că GYRE contribuie și la economia locală. Plasele sunt apoi curățate și transformate materialul din care este realizată carcasa ceasului. GYRE lucrează în prezent la dezvoltarea unei curele rezistente care are la bază același material: plasele de pescuit abandonate în mare. În prezent, cureaua este fabricată integral din sticle de plastic reciclate.

Pentru cei dornici de detalii trebuie spus că noul ceas GYRE are o carcasă de 42 mm și cura din nylon. Mecanismul japonez are funcționarea susținută de lumina soarelui, trei ore de încărcare fiind suficiente pentru șase luni de utilizare. Ceasul este rezistent la apă până la o adâncime de 100 de metri.

Pentru a transforma prototipurile în piese asamblate în serie, GYRE va începe o campanie de crowdfunding pe Kickstarter de marți, 5 mai. Prețul standard al pieselor este de 289 de euro, dar există variantele Super Early Bird care reduc prețul la 189 de euro sau Early Bird – 228 euro.

Gyre W Angle Green black
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322