seiko 62gs

Grand Seiko 62GS – întâiul

Grand Seiko 62GS reprezintă o premieră. Atelierul japonez a conferit această nomenclatură numai ceasurilor care au avut de-a lungul timpului o însemnătate aparte.

Linia 62GS a fost introdusă pentru prima dată în 1967. A fost utilizată pentru mișcarea cu bobinaj automat la un ceas Grand Seiko. Dar data reală a nașterii se extinde puțin mai în urmă. În 1966, linia de bază Seiko a introdus cronometrul Seikomatic. Cronometrul Seikomatic și 62GS au un design neașteptat de apropiat. Bazându-se pe influența designerului Taro Tanaka, ceasul de 36 mm din oțel inoxidabil a fost definit de liniile sale drepte, suprafețele lustruite în oglindă și estetica generală clară.

62GS este astăzi privit ca un exemplu. Lipsa cadrului, cristalul în formă de cutie, medalionul de aur din spatele carcasei și profilul carcasei cu formă complicată și fațetate sunt toate simboluri pe care Grand Seiko continuă să repete.

62GS a fost produs în două variante principale. Ref. 6245 prezenta o complicație pentru data la ora trei, în timp ce ref. 6246 avea deschideri atât pentru zi, cât și pentru dată. Mișcările automate folosite la aceste două ceasuri proveneau din aceeași serie, împărțind astfel primele două cifre ale numărului de referință. Aceleași mișcări pot fi găsite și în alte ceasuri remarcabile ale familiei Seiko ale epocii, cum ar fi 44KS și 44GS.

62GS este designul prin excelență Grand Seiko. Disponibil pentru abia mai mult de un an la sfârșitul anilor ’60, 62GS este, de asemenea, primul ceas Grand Seiko cu bobinare automată.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322