Ferdinand Berthoud – FB 1R.6-1 în ediție limitată de 20 de piese

Cu afișajul original de tip regulator și cu carcasa din oțel inoxidabil carburat (îmbogățit cu Carbon), ultra-rezistentă, Chronomètre FB 1R.6-1 transpune în limbajul contemporan excelența maestrului horologer.

Chronomètre Ferdinand Berthoud FB 1R.6-1 s-a inspirat din modelul istoric al cronometrului marin nr. 7, creat pentru marina franceză, iar calibrul turbion FB-T.FC.R cu transmisie cu fuzetă și lanț poate fi admirat printr-un capac din cristal de safir și două găuri laterale, oferind o vedere unică în interiorul acestui cronometru remarcabil. Ceasorinicarul Ferdinand Berthoud se evidențiază prin proiectarea unor ceasuri foarte complicate. Ediția limitată la 20 de piese este un omagiu acestei puteri creative. Deasupra unui cadran rafinat satin periat din nichel argintiu si rodiu negru, sageata mare din bronz se ocupă de indicațiile regulatorului. Trei deschideri excentrice în jurul monturii oferă informații suplimentare de timp. Orele sunt afișate la ora 2 pe un disc de safir cu acoperire rezistentă la lumina strălucitoare. La ora 12, minutele ticăie pe o deschidere, lăsând parțial vizibile operațiile clasice. A treia deschidere are un indicator original al rezervei de putere de 53 h.

Inima lui FB 1R.6-1 este un mecanism manual sporit de un turbilon, care animă elementele timpului. Dispune de un regulator constant de forță cu un mecanism suspendat conic (fusee) care gestionează energia arcului principal și transmisie cu lanț. Precizia calibrului este certificată de COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres).

Ca și predecesorul său menționat anterior, carcasa de 44 mm, realizată dintr-un tip de oțel carburat, utilizat în medicină, este construită pentru a rezista. Are un cilindru care a fost ranforsat folosind procedeul termochimic pentru a-l face la fel de dens ca și ceramica, avînd două piese laterale fixate pe el. Piesele sunt străpuns la ora 2 și la ora 11 pentru a dezvălui mecanismul fusée și lanțul. Finisajele exemplare ale calibrului pot fi văzute capacul de cristal de safir.

Cronometrul Ferdinand Berthoud FB 1R.6-1 se vinde la prețul de 241.000 de dolari.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322