FP Journe Astronomic-Souveraine

F.P. Journe ne invită să privim stelele

FP Journe Astronomic-Souveraine

Ceasul Astronomic Souveraine de la F.P. Journe este o invitație la un gest uitat, acela de a privi stelele. Modelul a fost inspirat de o mai veche creație a casei de orologerie, un ceas de buzunar cu planetarium, realizat în 1987 pentru un colecționar de obiecte științifice.

Noul ceas cu tourbillon are un design inedit – cadran din aur alb cu mici detalii de culoare – limbile sunt albastre și portocalii. În dreptul orei 3 se află un sub-cadran unde putem observa un al doilea fus orar, iar la 9 este mini-cadranul dedicat timpului sideral care ne ajută să observăm stelele. Ceasul Astronomic Souveraine are o rezervă de 40 de ore de energie, autonomie pe care o putem citi pe cadran. Pe spatele ceasului se află ecuația timpului și un calendar anual complet, cu toate semnele zodiacului. Iar în mijlocul transparent admirăm toate detaliile tourbillon-ului. Astronomic Souveraine dispune și de funcția fazele lunii și un disc unde este afișat apusul soarelui.

În total, ceasul cu o carcasă de 44 mm în diametru are 18 funcții și complicații și găzduiește 758 componente. Dacă v-a cucerit și-l vreți în colecție, înarmați-vă cu răbdare – numai 4-5 exemplare pe an pot fi produse.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322