20240411 110942

Corespondență exclusivă de la Watches & Wonders 2024 – II

Revenim cu o nouă trecere în revistă exclusivă a celor mai palpitante noutăți prezentate anul acesta la prestigiosul salon orologier Watches & Wonders, prin vocea lui Dan Vardie, fondatorul, redactorul-șef și editorul Temporis.

Odată cu finele prestigiosului eveniment Watches & Wonders 2024, vă invităm la o binemeritată retrospectivă a celor mai interesante piese și noutăți prezente la standurile marilor case orologiere prezente la eveniment.

Chopard JX7

Ceasul Chopard JX7, o ediție limitată dedicată lui Jackie Ickx, a fost unul dintre punctele de atracție la evenimentul Watches & Wonders 2024. Acest model marchează a șaptea colaborare între Jackie Ickx și Chopard și a fost inspirat de casca iconică a lui Mr. Le Mans. Cronograful este disponibil în două ediții limitate: 250 de exemplare în Lucent Steel™ și 50 de exemplare în Lucent Steel™ și aur galben etic de 18 carate. Cadranul este acoperit de un superb cristal ‘glass box’ și este asociat pentru prima dată cu o versiune albastru închis a curelei de cauciuc, care poartă modelul de anvelope Dunlop, specific colecției Mille Miglia.

image 1

Panerai Luna Rossa

La Watches & Wonders 2024, Panerai a prezentat un nou model impresionant, Submersible Luna Rossa PAM01565. Acest ceas, o ediție limitată dedicată echipei Luna Rossa Prada Pirelli, Panerai fiind sponsor oficial al acesteia din 2021. Ceasul, dezvoltat de Laboratorio di Idee la Manufactura Panerai din Neuchâtel, este disponibil într-o ediție limitată de 300 de exemplare. Carcasa de 42mm este realizată din oțel, iar cadranul este protejat de un disc ceramic mat negru, ales special pentru rezistența sa superioară la zgârieturi.

20240410 093154

Bezelul se rotește doar în sens antiorar, permițând calculul timpului de imersiune. Rezistența la apă este de până la 30 de bar (aproximativ 300 de metri). Cadranul albastru, cu finisaj negru gradient, evocă adâncurile oceanului. Ceasul este alimentat de calibrul P.900, cu o rezervă de putere de 3 zile.

Patek Philippe World Time

Patek Philippe a prezentat un model nou și inovator, World Time. Acest ceas marchează o premieră mondială prin introducerea unui afișaj de dată sincronizat cu ora locală. Această funcție utilă și prietenoasă cu utilizatorul a fost introdusă prin dezvoltarea unui nou mecanism, calibrul automat 240 HU C, care dispune de un sistem diferențial inovator ce indică data pe periferia cadranului printr-un ac central din sticlă transparentă cu vârful în formă de ciocan roșu.

20240410 155037

Noul model World Time, referința 5330G-001, este realizat din aur alb și are un cadran în nuanțe de albastru-gri opalin, cu un motiv central „carbon”. Acest ceas a fost lansat inițial ca ediție limitată la Expoziția Grand Patek Philippe „Watch Art” Tokyo 2023 și acum face parte din colecția permanentă a manufacturii elvețiene.

Ulysse Nardin Freak S Nomad

Ulysse Nardin a prezentat un model nou și captivant, Freak S Nomad. Acest ceas, o ediție limitată de 99 de piese, este definit de look-ul său extrem de aparte, cu multiple tente SF. Ceasul este încapsulat într-o carcasă de titan de 45mm, iar mecanismul dispune de punți acoperite cu PVD antracit. Mecanismul este un carusel zburător care se rotește în jurul propriei axe.

20240410 135444

Acesta dispune de două oscilatoare cu roți de balans din siliciu înclinate la 20 de grade și eșapamente tratate cu DIAMonSIL pentru precizie și durabilitate sporită. Acestea sunt legate de un sistem diferențial vertical montat pe rulmenți cu bile. Încărcarea este asigurată de sistemul inovator de armare Grinder al Ulysse Nardin, un sistem automat care este de două ori mai eficient decât un sistem automat tradițional.

Piaget Altiplano Ultimate Concept Tourbillon

Piaget a marcat un moment istoric în orologerie la evenimentul Watches & Wonders 2024, prin prezentarea modelului Altiplano Ultimate Concept Tourbillon, o evoluție splendidă a unei creații remarcabile. Acest ceas reprezintă o realizare remarcabilă, marcând 150 de ani de la fondarea Maison Piaget, 67 de ani de la inventarea primului său calibru ultra-subțire – 9P – și 6 ani de la crearea celui mai subțire ceas din lume la acel moment, Altiplano Ultimate Concept, în 2018.

20240410 122624

Ceasul Altiplano Ultimate Concept Tourbillon nu este o ediție limitată numerotată, însă producția va fi cu siguranță mică, dacă nu la cerere. Carcasa de 41,5 mm are o grosime de doar 2 mm și este realizată din aliaj de cobalt M64BC cu tratament PVD albastru. Funcționarea acestei creații remarcabile asigurată de este Calibrul 970P-UC, cu tourbillon periferic care efectuează o rotație pe minut, întoarcere manuală și o rezervă de putere de 40 de ore.

Rolex Deepsea

La evenimentul Watches & Wonders 2024, Rolex a prezentat o serie de noi modele, printre care și un model remarcabil din colecția Deepsea. Acest ceas este cunoscut pentru rezistența sa excepțională la apă și pentru robustețea sa, fiind conceput pentru a rezista la presiunile extreme ale adâncurilor oceanului.

20240411 165632

Rolex Deepsea este alimentat de calibrul 3235, un mecanism de ceas mecanic de ultimă generație, dezvoltat și fabricat de Rolex. Carcasa Oyster a ceasului Rolex Deepsea este garantată etanșă până la o adâncime de 3.900 de metri (12.800 de picioare) și este echipată cu o valvă de eliberare a heliului, care permite heliului care s-a infiltrat în ceas în timpul scufundărilor în adâncuri să scape în timpul fazei de decompresie, fără a afecta etanșeitatea ceasului.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322